Interview Juhasz: "We hebben een goede balans gevonden"

Juhasz: "We hebben een goede balans gevonden"
Foto: © SC

Roland Juhasz is tevreden: de defensie van Anderlecht slikte amper één tegendoelpunt in drie wedstrijden. De Hongaarse verdediger hoopt dan ook dat paars-wit de problemen van voor Nieuwjaar voorgoed achter zich heeft gelaten.

Johan Walckiers in Anderlecht

Voor de winterstop worstelde Anderlecht immers met zichzelf met puntenverlies tegen KV Mechelen en Bergen als gevolg. "Als je de titel wilt, moet je ook in zulke wedstrijden geconcentreerd blijven", vindt de rots in de Brusselse branding. "We hebben daar lessen uit getrokken en we spelen nu anders dan in december. Deze lijn moeten we doortrekken."

Was het halfuur voor rust tegen AA Gent de beste van het seizoen?
Ik vond de wedstrijd tegen Club Brugge ook niet slecht. We hadden toen ook goede periodes. Wat we wel geleerd hebben is dat we een goede balans gevonden hebben. We weten wanneer we druk moeten zetten en wanneer we iets kunnen terugzakken.

Deze groep lijkt ook naast het veld goed aan elkaar te hangen.
Dat is ook zo. We verstaan elkaar goed op en naast het veld. Verjaardagen vieren we ook altijd samen. Niet heel de groep, maar altijd zijn er toch een man of twaalf aanwezig.

Er is ook veel veranderd in die jaren dat jij hier zit.
Het eerste jaar dat ik hier aankwam, vond ik dat er wel een beetje Franse en Vlaamse groepjes gevormd werden. Dat is nu niet meer zo.

Heeft de aanwezigheid van Milan Jovanovic daar iets mee te maken?
(lacht) Milan is een showman. Hij trekt veel aandacht naar zich toe. Het is een persoonlijkheid die alomtegenwoordig is, maar dat is goed. Hij neemt ook veel aandacht van ons weg. Dat is altijd zo met die jongens uit die landen.

De samenwerking met Cheikhou Kouyate vlot ook steeds beter.
Ik vind hem veel beter als centrale verdediger dan als middenvelder. Het gaat allemaal goed. We coachen elkaar ook. Tegen Gent liep hij ineens naar voor, maar moest ik hem terugroepen. Hij gaf me ook gelijk. Er was veel te veel ruimte in zijn rug opeens. We zijn een goed duo.

Roland, de vraag die iedereen bezig houdt: wie kan Anderlecht kloppen?
Daar wil ik zelfs niet over spreken. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen voor de play-offs. Vorig seizoen stonden we ook aan de leiding en iedereen weet wat er toen gebeurd is.

Maar Anderlecht is wel goed?
Ik voel ook dat we op dit moment sterk zijn. Na de matchen tegen Standard en Genk zullen we nog meer weten. Dat zijn goede voorbereidingen.

En wat met jouw toekomst? Weet je daar al iets meer over?
Ik heb nog een contract tot 2014, dus mijn toekomst ligt normaal gezien in Anderlecht. Je weet echter maar nooit. Ik heb ook nooit gezegd dat ik 100 procent zeker weg wil. Deze zomer, toen Rangers kwam aankloppen, was ik even een beetje boos. Maar ik ben uiteindelijk wel blij dat ik gebleven ben.

Kan de Champions League daar iets aan veranderen?
Ja, dat kan. Iedereen leeft naar dat doel toe. We willen de titel pakken en CL spelen, maar in een voetbalcarrière weet je natuurlijk nooit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties