Vanoppen: "Ik heb middelen voor een eigen stadion"

Vanoppen: "Ik heb middelen voor een eigen stadion"
Foto: © SC

Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen heeft grootse plannen. Zo zou het licentiedossier binnenkort in orde zijn en zouden er zelfs plannen (en geld) klaarliggen voor een eigen stadion.

Een stadion voor beide Antwerpse clubs is voor Vanoppen quasi onbespreekbaar. "Er is in dit dossier zoveel achter de schermen gemanipuleerd dat ik meer dan ooit overtuigd ben dat we een stadion voor Beerschot alleen nodig hebben", zegt de sterke man in Het Nieuwsblad. "Zo lang ik hier aan het roer sta, spelen we nooit met twee clubs in hetzelfde stadion. Die lijn is getrokken. Ze mogen nog honderd jaar plat liggen, maar ik ga niet opzij. Beerschot gaat alleen voor een stadion."

Vreemd dat een club die met moeite zijn licentie haalt, wel geld heeft voor een eigen stadion. "Een licentie heeft met het jaarlijkse budget te maken. Een stadion is een kwestie van investeren en afbetalen. Dat is een totaal ander dossier. We zouden niet de eerste zijn die zijn winkelpand verruimt en de omzet ziet stijgen. Ik heb de middelen om een stadion te bouwen rond. Er zijn in Europa firma's die niet alleen een stadion bouwen, maar ook onderhouden. De club moet alleen een maandelijkse afbetaling doen. Zo gaat dat in de globale wereld. We moeten ons eens uit de Vlaamse klei trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties