Op weg naar BeNe-liga?

Thomas De Block
| 316 reacties
Op weg naar BeNe-liga?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA gaat onderzoeken of een gezamelijke competitie met Nederlandse en Belgische clubs kan leiden tot minder (financiële) ongelijkheid met andere Europese competities. Mogelijk krijgt het BeNe-liga-dossier hierdoor een nieuw impuls.

In het verleden waren er reeds plannen voor een samengevoegde competitie, maar de UEFA ging daar niet mee akkoord.  Nu de UEFA van gedacht lijkt te veranderen, reageert Standard-voorzitter Duchâtelet verheugd.

“Dit is de economische weg die we moeten inslaan. Als voor de vuist weg Anderlecht, Club en Standard samen met PSV, Feyenoord en Ajax in één BeNe-liga spelen, krijg je een rijkdom aan traditie,” klinkt het in HNB.

“Dan groei je naar een competitie op het niveau van Frankrijk of Spanje, en kom je zelfs in de buurt bij een land als Duitsland”, aldus Duchâtelet.

De Europese voetbalbond stelt nu een werkgroep aan om de impact van het plan te onderzoeken. Binnen enkele maanden moet deze groep haar werk starten. Op die manier lijken de plannen voor een BeNe-liga opnieuw tot de mogelijkheden te behoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties