Vanoppen: "Verdienste Mathijssen is enorm"

Tomas Taecke
| 26 reacties
Vanoppen: "Verdienste Mathijssen is enorm"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot-Voorzitter Patrick Vanoppen hield exact één jaar na zijn aanstelling en overname een openhartig debat met alle fans en betrokkenen van zijn club Beerschot. Hier leest u het tweede deel, waarin de voorzitter onder andere het sportieve aspect onder de loep neemt.

Nadat Vanoppen kort na de onderbreking door de fans in de bloemetjes werd gezet en luid werd toegezongen, hervatte hij zijn redevoering. Na het financiële en algemene aspect verlegde de preses de focus naar het sportieve kader van zijn club. Het eerste deel van de uiteenzetting leest u hier.

De Beerschotfans denken natuurlijk aan de toekomst van hun club en een niet te onderschatten factor is daarbij de jeugdopleiding. "Vandaag hebben we opnieuw jongens die ervan dromen in het eerste elftal van Beerschot te spelen", ziet Vanoppen een goede evolutie. "Maar we moeten die gasten begeleiden en dat clubgevoel erin trachten te stampen. Tegenwoordig leggen we de jonge spelers vast, waardoor ze niet zomaar weggeplukt kunnen worden. Veel 'jonkies' krijgen bij ons de kans en kunnen zich doorzetten in het eerste elftal. Het is onze taak om voor een goede omkadering te zorgen. Zo hebben we veel meer kans op slagen, op die manier kunnen we later de vruchten plukken van deze begeleiding".

"Jeugdspelers dromen er opnieuw van om in het eerste elftal te spelen"

Uit het publiek kwam ondertussen de vraag of Losada volgend seizoen nog op het Kiel speelt. "Hernan is een echte topper", stelde Vanoppen voorop. "Zonder hem stonden we dit seizoen lager geklasseerd. Maar als er morgen een bod komt van 7 of 8 miljoen dan hebben we een eenvoudige keuze. Losada is de belichaming van ons nieuw bewind en de weg die we zijn ingeslaan, maar dat was Kagelmacher ook. Losada wordt ook een jaartje ouder en voelt zich hier wel thuis, in die zin denk ik niet dat hij zelf wil vertrekken".

Wat betreft de kritiek op het transferbeleid, had Vanoppen een lijstje klaar. Aan de hand van een peiling in de zaal wilde hij duidelijk maken dat de aankooppolitiek van Beerschot allesbehalve slecht is. Bij de namen van onder andere Dayan, Omolo, Losada, Wuytens, Malul en Stijnen gingen veel handen de hoogte in. Bij het afroepen van Rojas, Delic en de Zuid-Afrikanen bleven de armen omlaag. Ook Peter Van der Heyden wordt niet bepaald op handen gedragen. "Ik doe het precies beter dan D'Onofrio", lachte Vanoppen. "Ik wil benadrukken dat we keuzes maken waarover nagedacht is. We gaan nauwgezet aan het werk en kijken wat we nodig hebben. Op die manier hebben we een goede basis voor het transferbeleid", aldus Vanoppen.

"De verdienste van Mathijssen is enorm"

Afrondend werd de vraag gesteld of Vanoppen tevreden is over de sportieve prestaties. "Ik wil benadrukken dat de verdienste van Jacky Mathijssen enorm is. We zijn aan het seizoen begonnen in de hoop een stabiel jaar te draaien. Natuurlijk kon het beter, maar slecht is het allesbehalve. Thuis hebben we eenmaal verloren, we speelden gelijk tegen Club Brugge en Anderlecht. Ik ben ervan overtuigd dat we het maximale uit de groep gehaald hebben. We zullen geen zesde worden, maar hebben in ieder geval een stabiel seizoen gedraaid".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties