Manchester City legt klacht neer wegens racisme

Glenn Schrader
| 8 reacties
Manchester City legt klacht neer wegens racisme
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City heeft de UEFA geïnformeerd dat ze een klacht zullen neerleggen wegens racisme. Mario Balotelli zegt dat hij tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Porto verschillende racistische uitspraken naar hem kreeg gegooid.

Roberto Mancini vertelde na de wedstrijd dat hij in het Drakenstadion geen racistische uitspraken hoorde, maar dat Balotelli hem daar wel op wees na de gewonnen wedstrijd tegen Porto.

Verschillende bronnen melden dat Balotelli en Yaya Touré verschillende aapgeluiden te horen kregen. Touré zei na de wedstrijd aan Sky Sports dat hij wel zo’n dingen hoorde. “Daarom houden wij allemaal van de Premier League, zo’n dingen gebeuren niet in Engeland. In andere landen hebben ze misschien liever geen zwarte spelers”, aldus de Ivoriaan.

“Voetbal is voetbal en de fans komen om van de wedstrijd te genieten. Wij willen niet dat er zo’n dingen gebeuren. Mario is nu in staat om zichzelf van zo’n dingen te distantiëren en dat is zeer belangrijk voor de ploeg”.

Manchester City won gisterenavond in het Drakenstadion tegen Porto met een 1-2 eindstand. Sergio Agüero nam het laatste doelpunt voor zijn rekening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties