Interview Van Der Elst: "Kern is niet meer vergelijkbaar met twee jaar geleden".

Glenn Schrader
| 5 reacties
Van Der Elst: "Kern is niet meer vergelijkbaar met twee jaar geleden".
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franky Van Der Elst nam STVV na het ontslag van Brepoels over in hoop op betere resultaten. Deze kwamen er nog niet, maar de veteraan in het Belgisch voetbal blijft voor winst gaan.

Zaterdag zal de ploeg uit Limburg Lierse mogen ontvangen. Een duel dat mogelijk wel eens het vonnis van STVV zou kunnen stellen. Een echte andere benadering beleeft Van Der Elst wel niet. “Echt anders bereidden we ons niet voor. We gaan zaterdag Lierse proberen kloppen en hopen zo op een punt van Westerlo te komen staan”.

Sint-Truiden staat op elf punten van een plek in PO2. Voor Van Der Elst is PO2 niet meer haalbaar. “Het halen van PO2 is bijna onmogelijk, we gaan ons eerst richten op Westerlo en zien daarna wel. Het begint allemaal met Lierse zaterdag”, aldus de STVV-trainer.

Grégory Christ uitte vorig weekend nog zijn teleurstelling omdat hij niet in de basiself stond. “ We zitten met een kern van minstens twintig spelers, niet iedereen kan spelen en dan komen er wel eens zo een reacties”, relativeert hij.

Twee jaar geleden stonden De Kanaries nog te pronken bij de eerste zes, dit jaar gaat het ze heel wat minder af. “Wat de kern toen bereikte is bijna ongezien in België. Ze kwamen uit tweede klasse en konden zich meteen plaatsen voor PO1. De kern is vandaag wel niet hetzelfde. Toen hadden ze nog spelers als Mignolet, Odoi, Wilmet enSidibe ter beschikking”, legt hij uit.

Ook over de mogelijke kampioen had Van Der Elst nog wat te zeggen. “Voor mij is Anderlecht de titelkandidaat. Ik denk weliswaar niet dat het met de vingers in de neus zal gebeuren, het valt af te wachten hoeveel punten voorsprong ze gaan hebben bij de start van PO1. Een 28/30 halen in de toppers is bijna onmogelijk in de PO”,  zegt de oud-middenvelder van Club Brugge.

Over zijn toekomst liet de trainer niet veel los. “Ik heb er nog niet over nagedacht, ik ga me eerst concentreren op de wedstrijd tegen Lierse en dan zien we wel”, aldus Van Der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties