"Jacobs durft Jovanovic niet te vervangen"

Fabian Morren
| 95 reacties
"Jacobs durft Jovanovic niet te vervangen"
Foto: © SC

De kritiek neemt toe na de uitschakeling van Anderlecht in de Europa League tegen AZ. Ook ex-coach Aad De Mos neemt geen blad voor de mond.

“Ik had medelijden met Anderlecht”, zegt De Mos. “Vooral met dat blokkie van zes dat een tegengoal moest vermijden. Terwijl zij AZ opvingen, stonden Jovanovic, Mbokani, Suarez en Gillet vooraan te wachten om een goal te maken. De afstand tussen de linies werd daardoor veel te groot, waardoor Biglia en Kljestan dat niet meer konden belopen en het viertal vooraan op hun eiland niet meer werd bereikt. Dat is toch geen modern voetbal?”

“Op een bepaald moment zat er totaal geen balans meer in het elftal van Anderlecht. Als trainer moet je dan normaal van je bank komen en ingrijpen, maar Ariël Jacobs deed niets. Hij durft een speler als Milan Jovanovic gewoon niet te vervangen en dat terwijl Jovanovic tegen AZ toch echt niet goed in de wedstrijd zat.”

“De 18 op 18 uit de groepsfase heeft ons een totaal vertekend beeld van dit Anderlecht bezorgd”, vervolgt De Mos in Het Nieuwsblad. “Nu ze tegen echt sterke Europese teams uitkomen, worden de gebreken pijnlijk blootgelegd. Anderlecht teert te veel op individuele kwaliteiten en voetbalt niet als team. In de Belgische competitie is dat geen probleem, maar in Europa zorgt dat voor moeilijkheden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties