Interview Van Hout kan alles relativeren na herdenkingsplechtigheid

Van Hout kan alles relativeren na herdenkingsplechtigheid
Foto: © SC

Het was woensdag een emotionele dag voor Kristof Van Hout. De boomlange goalie van Kortrijk bezocht in de voormiddag de herdenkingsplechtigheid van de overleden kinderen in Lommel en plaatste zich 's avonds met Kortrijk voor PO I.

Van Hout is zelf afkomstig uit Lommel en vond het zijn plicht om de herdenkingsdienst bij te wonen. "Eén van de omgekomen leerkrachten kende ik zelfs, want ik speelde nog samen met zijn zoon bij Lommel", knikte Van Hout. "Als je zoiets ziet, kan je alles weer relativeren. Ik heb ook een shirt meegenomen, getekend door alle spelers, om te tonen dat we meeleven. Het was mijn plicht om daar te zijn."

In de namiddag was het dan weer voetbal waar de gedachten naartoe gingen. "Ik ben blij dat we de PO I haalden. Lokeren heeft ons geholpen. We wisten dat ze heel sterk zijn en dat Cercle het daar moeilijk zou hebben. Zelf speelden we geen grootse match, maar dat wijt ik aan de druk. In zulke matchen kan dat gebeuren, want je weet dat er veel van afhangt."

Van Hout zal meer dan waarschijnlijk op de bank zitten op de Heizel. Reservedoelman Darren Keet speelde immers de hele bekercampagne. "Ik denk inderdaad dat ik er niet bij zal zijn op het veld, maar ik bereid me wel voor alsof dat wel het geval is", besloot Van Hout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties