Reactie Daum: "Ik wil geen Oscar voor attractief voetbal"

Fabian Morren
| 81 reacties
Daum: "Ik wil geen Oscar voor attractief voetbal"
Foto: © SC

Christoph Daum was tevreden met de overwinning tegen Racing Genk. "Al kenden we wel geluk", gaf de Duitser eerlijk toe.

Fabian Morren in Brugge

“Dit zijn drie belangrijke punten", zei Daum. "Wij konden de kansen afmaken, Genk niet. Na de 2-0 wilden we onze voorsprong vooral vasthouden. Genk speelde toen goed met veel kracht.”

“Vandaag kenden we geluk, maar daar kunnen we niet iedere keer op rekenen. We moeten werken aan onze fouten en zullen daar nog over praten. Het belangrijkste zijn vandaag echter de drie punten.”

Collega Mario Been toonde zich verbaasd over de voorzichtige speelstijl van Club. Daum had zijn antwoord klaar. “Ik wil geen Oscar winnen voor attractief voetbal. Ik wil prijzen winnen”, reageerde de Duitse coach.

“Anderlecht kan enkel zichzelf verslaan”
Of Club nu toch niet een beetje titelkandidaat is? “Anderlecht heeft het meeste kwaliteit. Het kan enkel zichzelf verslaan. Ik ben uiteraard gelukkig als we aan de leiding staan, maar we moeten ons nu enkel focussen op de wedstrijd tegen Kortrijk.”

Nog meer goed nieuws voor Club: Vadis Odjidja is terug en Blondel speelde een stevige wedstrijd. “De Bruyne is één van de beste Belgische spelers die ik de laatste tijd heb zien spelen. Dat hij vandaag niet heeft kunnen domineren op het middenveld kwam door Blondel”, zwaaide Daum met lof naar zijn middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties