Been: "Ik heb een uitstekende verhouding met mijn spelersgroep"

Fabian Morren
| 13 reacties
Been: "Ik heb een uitstekende verhouding met mijn spelersgroep"
Foto: © SC

Het is een seizoen met ups en veel downs bij Racing Genk. Mario Been beleefde intense maanden, maar kreeg de trein nooit voor lange tijd op de rails.

Toch voelt Been zich niet in de steek gelaten door zijn spelers. "Absoluut niet! Ik denk dat ik een uitstekende verhouding heb met mijn spelersgroep", zegt de Nederlander in S/VM

"En natuurlijk lees ik ook stukken waarin ze ontevreden zijn. Als Jelle of Elia (Barda, nvdr) gewisseld wordt, vindt hij dat niet fijn, maar dat hoort ook zo. Anderzijds, en ik denk dat heel veel coaches daar een probleem mee hebben: spelers moeten ook naar zichzelf durven kijken."

Of hij geslaagd is als coach van Genk tijdens de voorbije acht maanden wil Been niet gezegd hebben. "Daar moeten anderen over oordelen. We zijn in ieder geval geslaagd in onze eerste doelstelling, het behalen van play-off 1. Zijn er spelers beter geworden? Ik zie Camus en Benteke die helemaal zijn opgebloeid, Vanden Borre die onder mijn vleugels het nationale elftal heeft gehaald, jonge spelers die aan de deur kloppen."

"Alleen, we worden geen kampioen. Tja, dan heb ik gefaald. Maar ik ben niet met mezelf bezig. Dit is niet KRC Been, maar KRC Genk. Ik wil gewoon slagen als coach. Niet meer en niet minder. Alleen heb je daar ook materiaal voor nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties