Nzolo: "Weekendje 'verlof' is geen straf"

Melissa Maes
| 14 reacties
Nzolo: "Weekendje 'verlof' is geen straf"
Foto: © SC

Jérôme Efong Nzolo krijgt even geen play-off 1-wedstrijden meer toegewezen na een mindere periode te hebben gekend op het veld. "Drie fases op 180 minuten en plots zou ik niet meer kunnen fluiten? Wat een onzin."

“Dit weekendje ‘verlof’ is geen straf, maar een rustperiode. Ik heb de bekerfinale gefloten, ben enkele dagen later naar Saoedi-Arabië gevlogen voor de topper tussen Al-Ahli en Al-Ittihad en moest daarna richting Gent voor de topper tegen Standard. Beseffen mensen hoe zwaar dat is?”, reageert Jérôme Efong Nzolo in HLN.

“De mensen denken dat ik rust moet nemen voor die bekerfinale. Maar het is niet de eerste keer dat meneer Robert Jeurissen (scheidsrechtersbaas, nvdr.) mij even wat rust gunt. Toen ik in eerste klasse aankwam, heeft hij me ook moeten beschermen. Als het warm wordt, hoort een vader zijn kind wat koelte te schenken.”

In 2006 was de scheidsrechter enorm populair en geliefd, nu lijkt de wind helemaal gekeerd. “Bij veel spelers ben ik nog altijd gewaardeerd, anders zou ik niet ieder jaar in de top drie van de beste scheidsrechters worden verkozen. Maar bij het publiek en de pers is het wat gekeerd, ja. De wittebroodsweken zijn duidelijk voorbij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties