Been: "Voor je het weet krijg je een zeperd"

Been: "Voor je het weet krijg je een zeperd"
Foto: © SC

Racing Genk is de beste ploeg tot nu toe in de play-off I. Het verschil met leider Anderlecht bedraagt echter nog zes punten. Mario Been blijft dus voorzichtig in zijn ambities.

"Wij ambiëren Europees voetbal, waarom zouden wij dan die verwachtingen bij moeten stellen", vroeg de coach zich af op zijn wekelijkse persbabbel. "Het gaat nu goed maar voor je het weet loop je tegen een zeperd aan en dan staan de zaken er heel anders voor. Tshimanga is geschorst en van de langdurig geblesseerden komt niemand terug. Maar wij hebben nog twintig fitte spelers om uit te kiezen. Die werken hard op training. Als de sfeer goed zit en als je wedstrijden wint krijg je vertrouwen en dan loop het vanzelf."

"Of er nu meer druk op onze schouders komt? Neen dat denk ik niet", zegt hij op de website van de club. "Er staan nog ploegen boven ons, dus daar ligt de druk. Wij zijn een outsider die Europees voetbal wil halen, laat het ons daar maar op houden. Wij spelen aanstaande zondag thuis en wij willen winnen. Standard maakte in de competitiewedstrijd indruk op mij. Maar de positieve flow waar wij nu inzitten moeten wij omzetten in prestaties op het veld. De kwaliteiten daarvoor hebben wij, toch zal het niet vanzelf lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties