Interview Van Damme: "Winnen tegen Kortrijk of het is gedaan"

Fabian Morren
| 16 reacties
Van Damme: "Winnen tegen Kortrijk of het is gedaan"
Foto: © SC

Standard is Tchité en Bolat de rest van het seizoen kwijt. Batshuayi wacht nog een schorsing. Er blijft niet veel meer over in deze play-offs voor de Rouches. Dat besef leeft ook bij Jelle Van Damme.

"Nee, er zijn geen alternatieven meer", zegt Van Damme eerlijk. "Dat Tchité uitviel tegen Genk? Tja, dat zijn dingen die gebeuren, hé. Dat we nog verliezen tegen Genk hebben we helemaal onszelf aangedaan."

"De kloof is nu vijf of zes punten voor een Europees ticket", weet Van Damme. "We moeten het match per match bekijken in deze play-offs. Volgende week moeten we wel winnen tegen Kortrijk. Anders is het gedaan. Stilaan moet nu toch iedereen beseffen dat het moneytime is."

"Iedereen moet gaan beseffen dat het moneytime is"
Jelle Van Damme

Over de fouten die tegen Genk gemaakt werden, is de aanvoerder van Standard streng: "We zeggen altijd dat de fouten eruit moeten, maar intussen zitten we al aan match vijf in de play-offs. We kunnen dat niet blijven zeggen. Ik speel liever nu nog vijf klotematchen en de drie punten."

Van, Damme ging in de slotfase in doel staan door de blessure van Sinan Bolat. "Ik voelde gewoon dat ik dat moest doen. Ik zei meteen tegen de coach 'ik doe het wel'".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties