Beerschot trekt klacht tegen Antwerp weer in

Sam Soetaers
| 302 reacties
Beerschot trekt klacht tegen Antwerp weer in
Foto: © SC

Beerschot heeft het beroep dat het ingediend had tegen de toekenning van de licentie van Antwerp, weer ingetrokken. Dat maakte de club vrijdag bekend op een persconferentie.

Beerschot trekt zijn klacht in omdat de gevolgen van deze procedure potentieel gevaarlijk zijn. "Maar toch zijn wij nog steeds van oordeel dat de toekenning van de licenties aan de tweedeklassers niet op een correcte manier is verlopen", stak voorzitter Patrick Vanoppen van wal op de persconferentie.

"De motivering van de beslissing om licenties toe te kennen door de Licentiecommissie Tweede Klasse is onduidelijk, tegenstrijdig, onvolledig en vaak onjuist, ofwel een combinatie van al die elementen. Ook zijn we ervan overtuigd dat er bepaalde figuren binnen de bond het niet altijd even nauw nemen met regels en reglementen, en dat willen we aanklagen."

Maar desondanks besloot Beerschot toch zijn klacht terug in te trekken. "Enerzijds omdat de club haar punt duidelijk heeft kunnen maken. Anderzijds omdat we rekening moeten houden met de maatschappelijke gevolgen van deze zaak, zeker nadat die in de media werd voorgesteld als een 'oorlog", luidt het bij Beerschot.

"Zowel ik als mijn medewerkers zijn fysiek bedreigd", gaat Vanoppen verder. "Ook onze jeugdspelertjes worden bedreigd en onze muren zijn beklad. We trekken daarom onze klacht in, voor het nog verder uit de hand loopt"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties