Interview "Corruptie houdt mij uit Bosnisch elftal"

Tomas Taecke
| 4 reacties
"Corruptie houdt mij uit Bosnisch elftal"
Foto: © SC

Bosnië-Herzegovina is één van de landen die de kwalificatie voor het nakende Euro 2012 op een haar na heeft gemist. In een gesprek met onze redactie liet KVK-verdediger Ervin Zukanovic zich uit over zijn vaderland waar je enkel via contacten voor de nationale ploeg geselecteerd kan w

Net als in de vorige campagne strandden de kampioenschapsdromen van Bosnië-Herzegovina in de barrageduels tegen Portugal. Hoewel het vaderland van Kortrijk-verdediger Ervin Zukanovic straks niet van de partij is in Polen en Oekraïne, wist de linkspoot ons heel wat interessante dingen te vertellen over het Balkanland.

"Bosnië heeft het in de barrageduels tegen Portugal opnieuw laten afweten", betreurt 'Zuka'. "Straks spelen ze tegen EK-ganger Ierland en ook tegen Mexico in Chicago. Het is spijtig dat ze er niet bij zullen lopen, al kan ik dat allemaal wel wat relativeren".

De centrale verdediger van de verliezende bekerfinalist gaat maar al te graag in op de politiek die de keuzeheren van het Bosnisch nationaal elftal voeren.

"In Bosnië is het zo dat je zonder contacten niet in de nationale ploeg komt. Terwijl heel het land mij in de ploeg wil, ben ik nog nooit gebeld geweest. Enkel via managers en contacten kan je in de ploeg terechtkomen. Die mensen bellen mij wel op, maar daar ga ik absoluut niet op in".

"In de pers wordt vaak over mij gesproken. Dat ik het hele seizoen in de basis sta en goed speel bij Kortrijk, dat ik absoluut in het Bosnische elftal moet komen. Maar toch heeft niemand mij tot op vandaag gebeld om de kleuren van mijn vaderland te verdedigen. Natuurlijk is het een droom van mij om voor Bosnië uit te komen, maar ik weiger op deze corrupte manier in het nationale team te komen", is Zuka vastberaden.

"Op dit moment vormen Boris Pandza (KV Mechelen) en Emir Spahic (Sevilla) het centrale duo, verder is er niemand. Nu is Spahic geblesseerd en hebben ze zelfs geen vervanger opgebeld. Eén keer had ik een Bosniër uit België aan de lijn, die mij in het nationaal elftal ging brengen. Ik moest erom lachen en weiger echt via deze weg de kleuren en belangen van mijn vaderland te verdedigen".

Lees hier ook wat de zomerplannen van Zukanovic zijn en waar hij volgend seizoen mogelijk aan de slag gaat!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties