Kiest Van Marwijk voor Sneijder of Van der Vaart op de tien?

Tomas Taecke
| 59 reacties
Kiest Van Marwijk voor Sneijder of Van der Vaart op de tien?
Foto: © SC

Wat betreft het Nederlandse elftal lijken nog niet alle posities te zijn ingevuld. Na de goeie invalbeurt van Rafael Van der Vaart heeft bondscoach Van Marwijk er opnieuw een dilemma bij.

Wesley Sneijder verliet tijdens de oefeninterland tegen Slovakije geblesseerd het veld, Van der Vaart nam zijn plaats in op de nummer tien. Heel ernstig leek de enkelblessure van de Interista op het eerste zicht niet, maar ondertussen kreeg Van der Vaart wel de kans om zich in de kijker te spelen.

De middenvelder van Tottenham bedankte met een doelpunt en een bal tegen het doelkader. "Elke minuut dat ik op het speelveld sta, zie ik als een kans", zegt Van der Vaart tegenover Uefa.com. "De coach kiest altijd voor Wesley op mijn positie, dus heb ik niet veel gespeeld. Als je op de bank plaatsneemt hoop je toch wat minuten te krijgen om jezelf in de kijker te spelen. Dat is gisteren alvast gelukt", oordeelt de hongerige Van der Vaart.

Bondscoach Bert Van Marwijk is er nog niet helemaal uit wie hij op de linksachter zal posteren en weet ook nog niet goed wat hij moet aanvangen met de topschutter in de Premier League (Van Persie) en die van de Bundesliga (Huntelaar). Beiden kunnen moeilijk samen voorin spelen, waardoor Van Persie voorlopig naar de flank moet uitwijken. Met de goeie prestatie van Van der Vaart lijkt de keuzeheer van Oranje er nog een keuzeprobleem bij te hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties