Reactie Paulo Bento: "Ronaldo volgde onze tactiek"

Paulo Bento: "Ronaldo volgde onze tactiek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paulo Bento leidde Portugal naar de halve finales. Daarvoor kon hij weer rekenen op een Cristiano Ronaldo die het verschil maakte. "Maar hij speelde zoals we de tactiek hadden uitgetekend", aldus de Portugese bondscoach.

Johan Walckiers in Warschau

Het leek alsof Ronaldo op een gegeven moment beslist had om diep in de spits te gaan plaatsvatten. "Dat heb ik al veel uitgelegd: mijn spelers hebben taken op het veld en Ronaldo speelt in die tactiek. Hij kan buiten de zestien spelen, maar ook dieper. En dat deed hij. Hij gebruikte zijn kwaliteiten. Daarbij, ik praat niet meer over individuen."

Het duurde lang voor Portugal het gaatje vond. "De eerste vijfentwintig minuten waren niet makkelijk, wel intens. We toonden dat we konden reageren en daarom verdienen we deze zege ook. Aanvallend begonnen we niet zo goed, maar verdedigend stond het wel als een huis. Na die periode domineerden we de wedstrijd. Ik had Tsjechië wel iets dieper op onze helft verwacht, maar daarom was het opletten voor counters omdat ze daarvoor de snelle en technische spelers hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties