Voetballen de Rangers binnenkort in Engeland?

Pieter Vierstraete
| 19 reacties
Voetballen de Rangers binnenkort in Engeland?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het failliet verklaarde Glasgow Rangers wil League One (Engelse derde klasse) club Bury opkopen. Zo zou het een nieuwe start te kunnen maken in de Engelse reeksen naar het voorbeeld van het Welshe Swansea en Cardiff.

De Schotse club werd vorige week opgekocht voor zes miljoen pond door zakenman Charles Green nadat een faillissement niet meer kon worden afgewend. Normaal zouden de Rangers onder een nieuwe naam in de Schotse third division (vierde klasse) opnieuw moeten beginnen, tenzij minstens 7 clubs uit de Scottisch Premier League instemmen dat Rangers in de hoogste afdeling mag meedoen.

Het ziet er op dit moment allesbehalve naar uit dat dit zal gebeuren dus overweegt Charles Green andere opties waarbij het opkopen van Bury in een verrassende wending met stip op één staat. Zowel Rangers als hun rivalen Celtic azen al lang op een plaats in de Engelse Premier League. In de Engelse lagere klassen beginnen leek voorheen uitgesloten, maar is nu plots de mooiste optie.

Op zich is niet helemaal duidelijk of het plan wel conform de regels van zowel Schotland als Engeland is, al zijn er dus wel de precedenten van Swansea en Cardiff. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties