Bergen met of zonder Perbet: groot verschil

Bergen met of zonder Perbet: groot verschil
Foto: © SC

Bergen kende een fantastische start als nieuwkomer vorig seizoen. Na de winterstop liep het allemaal wat minder, maar met Enzo Scifo aan het roer mikt de club nu resoluut op de linkerkolom. Of ze dat ook kunnen waarmaken, blijft een open vraag.

De Draken hebben hun kern grotendeels bij elkaar kunnen houden en enkele gerichte aankopen gedaan. Met Daan Van Gijseghem van Club Brugge en Arnor Angeli van Standard haalden ze vooral kwaliteit binnen. Met Bahattin Köse (Bielefeld) en Kieran Felix (Moeskroen-Péruwelz) werden ook enkele talentvolle jongeren binnengehaald.

Grote vraag bij Bergen is echter het wel of niet blijven van Jérémy Perbet. De topschutter van vorig seizoen aast op een transfer, maar voorlopig wordt er op clubniveau geen akkoord gevonden. Enzo Scifo heeft al aangegeven op hem te rekenen voor de competitieaanvang, maar een vertrek van de Franse goalgetter lijkt ons niet makkelijk op te vangen. Bourabia, Dia, Blondelle, Makiese en Ibou mochten dan weer wel andere oorden opzoeken, maar op het middenveld krijgt Tom Van Imschoot (onder Van Wijk helemaal weggedeemsterd) wel weer zijn kans en vooraan lopen met Jarju en Nong wel nog enkele degelijke aanvallers rond.

Charisma van Scifo
Bergen gaat volgens ons een vrij probleemloos seizoen tegemoet, maar is wel het verrassingsaspect dat het vorig seizoen had kwijt. De linkerkolom zal waarschijnlijk iets te hoog gemikt zijn. Wel rekenen ze in Henegouwen op het charisma van Enzo Scifo om er een ploeg van te smeden. Vorig seizoen als het minder liep, klonken er al eens valse noten in de symfonie. De ex-international moet alle neuzen in dezelfde richting krijgen. En dat lijkt voorlopig aardig te lukken. Scifo kreeg met Van Gijseghem en Angeli ook de twee spelers die hij absoluut wou. Het bestuur werkt dus mee met zijn coach.

Linkerkolom?
"De linkerkolom moet mogelijk zijn", vertelde Scifo die vooral afwacht of Perbet nu blijft. "Zo lang hij hier is, reken ik op hem. Het kan zijn dat hij nog vertrekt, maar dan kan hij ons bij de competitiestart toch nog enkele doelpunten opleveren.

Onze prognose: 12de

Transfers:
IN: Kieran Felix (Mouscron-Péruwelz), Bahattin Köse (Bielefeld), Christophe Grondin (AA Gent), Daan Van Gijseghem (Club Brugge) Arnor Angeli (Standard), Arnaud Biatour (Tienen)
UIT: Philippe Vande Walle (Club Brugge), Aliou Dia (?), Nicolas Lemaire (Lokeren), Siebe Blondelle (Waasland-Beveren), Ibou Sawaneh (Oud-Heverlee Leuven), Noë Dusenne (Tubeke), Chris Makiese (Visé), Rachid Bourabia (Lierse)

Vermoedelijke basisploeg: Werner, Debisschop, Sapina, Van Gijseghem, Monteyne - Van Imschoot, Angeli, Matumona - Jarju, Matthys, Perbet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties