Interview Cornelis: "Starten in Cristal Arena is best wel speciaal"

Tomas Taecke
| 2 reacties
Cornelis: "Starten in Cristal Arena is best wel speciaal"
Foto: © SC

Hans Cornelis rondt komende zondag samen met Cercle Brugge in het verre Genk de eerste speeldag af. "Natuurlijk is dit een speciale wedstrijd", kijkt de rechtsachter uit naar de confrontatie met zijn ex-club.

Tomas Taecke in Brugge

"De eerste competitiewedstrijd is altijd bijzonder, maar nu het seizoen start met een uitwedstrijd in Genk is het wel heel speciaal", vertelt Hans Cornelis na de partij tegen Gençlerbirligi in de catacomben. "Heel wat jongens heb ik nog mee samen gespeeld: onder andere Jelle (Vossen nvdr.), Joneleit en Anele. Met Vossen heb ik nog vaak contact, met de anderen is dat minder".

"De gewonnen match van vandaag geeft wel een goed gevoel, al is er nog een duidelijk gebrek aan automatismen. Daar moeten we nog wat aan werken maar de komende weken raakt dit euvel wel opgelost", weet Cornelis.

"Genk zegt dat ze nog niet klaar zijn voor de eerste speeldag maar eigenlijk zegt elke club dit. Het zou ook heel bijzonder zijn als een team al op volle toeren draait bij de eerste competitiewedstrijd".

"Vorig seizoen deden de jonge gasten het fantastisch, maar bij momenten was er toch een gebrek aan maturiteit. Met Tim en Stef (Smolders en Wils nvdr.) erbij hebben we hier toch op geanticipeerd. De fans en mensen rond Cercle mogen ook niet teveel druk opleggen, want elk jaar opnieuw wordt er meer van ons verwacht. Ik denk dat we opnieuw een goed seizoen zullen draaien als we van tegenslagen gespaard blijven. Je kan altijd een mindere start hebben of door extreem veel blessures geteisterd worden", aldus Hans Cornelis.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties