Interview Smolders: "Sterke voorbereiding geeft ons vertrouwen"

Tomas Taecke
| 2 reacties
Smolders: "Sterke voorbereiding geeft ons vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Tim Smolders toonde tegen Gençlerbirligi waarvoor hij in huis is gehaald. De gewezen Buffalo is de nieuwe dirigent van Cercle Brugge die hoopvol gestemd is na een voortreffelijke voorbereiding.

Tomas Taecke in Brugge

Tim Smolders is één van de nieuwkomers die de vereniging naar een hoger niveau en in de mate van het mogelijke naar nog betere resultaten moet voeren. De eerste afspraak met het grote publiek heeft de middenvelder alvast niet gemist. Smolders ontpopte zich als absolute spelverdeler, die bij momenten knappe dingen liet zien en ook geregeld te vinden was in de bezoekende zestien meter.

"In deze hitte was het niet zo eenvoudig en vooral vermoeiend", reageerde Smolders na de wedstrijd in de spelerstunnel. "Organisatorisch zat alles goed en we dwongen heel wat kansen af. Reken daar nog het resultaat bij en dan kunnen we best tevreden zijn".

"Er is wel nog wat werk, zeker wat betreft de automatismen", is 'Smollie' nuchter. "Ook moeten we proberen meer doelpunten te puren uit het aantal kansen dat we creëren. Het is moeilijk om in te schatten waar we staan, maar we hebben in ieder geval heel wat vertrouwen getankt in deze voorbereiding".

Cercle mag over exact één week de eerste speeldag afsluiten met een trip naar Racing Genk alvorens KV Kortrijk één week later op bezoek komt. Op speeldag drie krijgt het ook nog eens Anderlecht over de vloer. Geen eenvoudig programma weet ook Tim Smolders.

"We openen tegen drie tegenstanders die vorig seizoen PO1 hebben gespeeld", realiseert Smolders zich. "Maar uiteindelijk moet je iedereen tweemaal partij geven en hebben we het hele seizoen nog voor ons liggen. Toch zullen we ook in dat eerste drieluik er volledig voor gaan in de hoop zoveel mogelijk punten te halen", aldus Tim Smolders.  
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties