Ibrahima Sidibé (anti-)held van Debrecen

Fabian Morren

Ibrahima Sidibé (ex-STVV) heeft zich laten opmerken in de derde voorronde van de Champions League. De aanvaller scoorde zowel voor als tegen zijn club.

Sidibé speelt nu bij het Hongaarse Debrecen. In de 67ste minuut bracht hij het Hongaarse team op voorsprong tegen BATE Borisov. Zo leek hij de held van de avond te worden.

Dat draaide toch nog helemaal anders uit, want met een owngoal in de 91ste minuut bezorgde hij ongewild de thuisploeg nog een gelijkspel. De uitgangspositie in Wit-Rusland (1-1) blijft wel fraai voor de Hongaren.

Sidibé is geen onbekende voor ons land. Hij leidde onder meer Sint-Truiden naar eerste klasse. Nadien speelde hij even bij Beerschot en Westerlo. Na de degradatie van die laatste club besloot hij naar Hongarije te verhuizen.