Kouyate niet zeker dat hij blijft

Kouyate niet zeker dat hij blijft
Foto: © SC

Cheikhou Kouyate speelde gisteren zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht in het nieuwe seizoen. Na de Olympische Spelen nam hij de draad weer op alsof hij de volledige voorbereiding had meegemaakt. Maar blijft de Senegalese verdediger ook?

Johan Walckiers in Brugge

De prestaties van Kouyate op de OS zijn immers niet ongemerkt voorbij gegaan. "Er is interesse, maar voorlopig weet ik evenveel als jullie", aldus Kouyate. "Ik laat alles over aan mijn manager. Alles hangt af van de directie."

Die willen Kouyate - sterkhouder in de defensie - ook niet zomaar laten vertrekken en vragen tussen de acht en de tien miljoen euro. Daarbij komt dat hij niet naar Engeland mag vertrekken aangezien hij nog niet genoeg voor Senegal gespeeld heeft. "Als er een mooi bod komt, gaan we dat zeker bekijken. Maar als we de Champions League halen, blijf ik. De directie zal me ook zomaar niet laten vertrekken, dat weet ik. Ze willen geld voor me. Het is wel flaterend, die interesse. Engeland is wel onmogelijk op dit moment, maar ik ben bijna Belg. Voor 31 augustus? Dat hebben jullie gezegd. Ik weet niet of het dan al in orde zal zijn."

De verdediger had ook nog geen vakantie. "Een weekje voor de Olympische Spelen. Of ik daar de weerslag van ga ondervinden? Dat kan, maar we zoeken een oplossing. Binnen een week is de ramadan ook gedaan en dan zal het beter gaan. Op het einde van de match zat ik dood, maar ik heb ze toch kunnen uitspelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties