Elftal 'kinderen met diabetes' zaterdag eregast van Anderlecht

Elftal 'kinderen met diabetes' zaterdag eregast van Anderlecht
Foto: © SC

De Belgische WK-selectie van de Medtronic Junior Cup Diabetes, het officieuze wereldkampioenschap voetbal voor kinderen met diabetes tussen 8 en 12 jaar oud, wordt komende zaterdag 18 augustus 2012 tijdens RSCA-Mons verwelkomd door de Constant Vanden Stock Foundation.

Het voetbalteam dat België zal vertegenwoordigen tijdens de Medtronic Junior Cup Diabetes van 24 tot 26 augustus 2012 in Zwitserland zal die avond de eregast zijn van voetbalploeg Anderlecht tijdens de tegen RAEC Mons. De elf geselecteerde voetballertjes afkomstig uit alle uithoeken van België (Sint-Niklaas, Lommel, Heusden-Zolder, Koersel-Beringen, Liedekerke, Vilvoorde, Nevele, Brussel, Doornik, Dion-Le-Mont en Court-St-Etienne) zullen zo voor de start van de wedstrijd het veld op gaan in een Anderlecht-outfit.

 Eerste keer Belgisch team naar Medtronic Junior Cup Diabetes

 De jonge voetbaltalenten vertrekken op 24 augustus naar Zwitserland waar ze het zullen opnemen tegen teams uit diverse andere landen zoals Nederland, Frankrijk, Spanje, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Hongarije, Slovakije, Canada en uiteraard ook gastland Zwitserland. De Medtronic Junior Cup Diabetes wordt al sinds 2006 door Medtronic samen met enkele partners georganiseerd, maar pas dit jaar stuurt ook België voor het eerst een team naar de Medtronic Junior Cup Diabetes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties