Het gelijk van Been: Christian Benteke

Robby Morren
Robby Morren
| 31 reacties
Het gelijk van Been: Christian Benteke
Foto: © SC

Christian Benteke steekt in bloedvorm, dat bewees hij ook met zijn doelpunt tegen Nederland. De aanvaller heeft heel veel te danken aan Mario Been, de coach die in hem bleef geloven en hem steeds het nodige vertrouwen schonk.

Robby Morren in Genk

"Ik zag vorig seizoen wel iets in hem en dan geef je hem als coach het vertrouwen. Hij geeft veel terug op het veld, dus dat is een wisselwerking", vertelt Been daarover. "Ik laat hem ook vaak staan omdat je bij spelhervattingen ook veel aan hem hebt."

"Als ik naar het publiek had moeten luisteren, had ik Benteke vorig jaar enkele keren moeten afschieten. Hij is een jongen met veel potentieel, hij is balvast, zoekt de diepte, kortom hij heeft alles in zich."

Goede raad
Been heeft zijn spits na zijn prestatie bij de Rode Duivels goede raad gegeven. "Ik heb tegen hem gezegd dat het makkelijker is om ergens te komen dan om er te blijven. Mensen gaan nu meer naar hem kijken en meer van hem verwachten. Ik heb hem gevraagd gewoon helemaal voor het team te blijven gaan en zichzelf te blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties