Interview Odoi: "Ik wil wraak"

Odoi: "Ik wil wraak"
Foto: © SC

Denis Odoi staat momenteel met vernieuwd vertrouwen op de grasmat. De rechtsachter is onder Van den Brom basisspeler en daar lijkt niet snel verandering in te komen. Een groot verschil met vorig seizoen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het vertrouwen dat Odoi momenteel geniet is immers niet te vergelijken met zijn situatie vorig seizoen onder Ariël Jacobs. De Leuvenaar begon aan het seizoen, maar na de wedstrijd tegen Bursaspor verdween hij uit de basis om er enkel in terug te keren bij blessures van andere verdedigers. "Het spel dat we nu spelen, ligt me ook beter en ik heb al een paar assists kunnen aantekenen", zei Odoi. "Ik heb ook plezier op training en dat doet veel. Het is een beetje zoals met Tom (De Sutter, nvdr.). Die herleeft nu ook."

En Odoi maakt er geen geheim van dat hij dit seizoen iets wil bewijzen, niet alleen aan zichzelf, maar ook tegen de buitenwereld die hem al als 'te licht' bestempelde voor Anderlecht. "Ik durf zeggen dat ik uit ben op wraak", steekt hij de ontgoocheling van vorig seizoen niet onder stoelen of banken. "Ja, ik ben rancuneus geworden. Op dit moment heb ik vertrouwen en daardoor loopt alles goed. Offensief en defensief."

Dat valt ook te zien aan zijn aantal assists. Terwijl hij aan het begin van het seizoen nog zei dat zijn voorzetten het grootste probleem zijn, heeft hij er nu toch al drie achter zijn naam staan. "Niet dat ik er speciaal aan gewerkt heb, maar ik denk ook dat het veel met vertrouwen te maken heeft. Lucas Biglia had vorig seizoen ook een periode waarbij iedere vrije trap en iedere hoekschop quasi een goal opleverde. Het heeft ook te maken met het systeem. Door de twee aanvallers kan de tegenstander niet doordekken en krijg ik meer ruimte voor de voorzet."

"Ga niet smeken voor nationale ploeg"

En ook mag hij meer die ruimte opzoeken. Of is dat niet helemaal juist? "Vorig seizoen mocht ik dat ook doen, maar ik speelde weinig matchen. Dan is het vertrouwen er niet en probeer je je toch eerst te concentreren op je verdedigende taken. Zo zal ik dit seizoen me ook in sommige matchen eerst op de defensieve taken moeten toeleggen, zoals in de topmatchen", aldus Odoi.

Voor de nationale ploeg werd Denis Odoi niet opgeroepen. En daar wou hij eerst nog iets over rechtzetten. "In sommige kranten is verschenen: "Wat moet ik nog meer doen om er bij te zitten?" Dat is niet wat ik gezegd heb. Dat is smeken en dat doe ik niet. Dat wil ik even verduidelijken. We zullen wel zien wat de toekomst brengt."

Zijn ploegmaat bij Anderlecht is vreemd genoeg zijn grootste concurrent. "Guillaume heeft zelf gezegd dat hij als rechtsachter mee wil naar het WK. En ik wens hem succes. Hij kreeg van sommige mensen wat kritiek na zijn match van woensdag. Ik vind dat hij een goede prestatie heeft neergezet. Hij speelde ook niet tegen eender wie hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties