Analyse Anders bekeken - Speeldag 4

Tomas Taecke
| 37 reacties
Anders bekeken - Speeldag 4
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze redactie neemt de voorbije speeldag elke maandag onder de loep. De evoluties op en rond de Belgische speelvelden worden voor u wekelijks anders bekeken.

Dorstig weer

Dit weekend werd niet alleen op de provinciale maar ook op de nationale en zelfs internationale voetbalvelden een drankpauze ingelast. De hitte zorgde ervoor dat ook ons eersteklassevoetbal halverwege beide helften kort onderbroken werd. Die onderbreking bracht het één en ander met zich mee en dat was ook het geval in het Jan Breydelstadion. Na de kampwissel was Club Brugge tegen Beerschot zoekend, het publiek van blauw-zwart liet zijn onvrede blijken. De fluitconcerten bereikten een hoogtepunt wanneer scheidsrechter Bourdouxhe na 22 minuten in de tweede helft alle spelers even liet drinken. De Brugse fans vroegen zich af waarom hun eigen spelers na een dramatische 20 minuten de dorst moesten lessen. Opvallend: na de drankpauze kwam Club opnieuw boven water en werden de drie punten alsnog thuisgehouden. Ondertussen pleit Frank De Boer boven de Moerdijk voor de 'time-out', een kort moment waarbij de coaches hun troepen kunnen bijstellen. Ajax stond 1-5 voor op het veld van NEC toen De Boer tijdens die onderbreking de mogelijkheid zag om zijn team verrot te schelden nadat ze een makkelijk tegendoelpunt slikten.

De Panenka is hot

De Panenka of het Panenkaatje is opnieuw 'hot'. Nadat Andrea Pirlo in de strafschoppenreeks in de kwartfinale op het EK het aandurfde de bal over de Engelse doelman Hart te stiften, zien we niets anders meer op de voetbalvelden. Dit weekend nam Luis Manuel Seijas Charleroi-doelman Mandanda nog te grazen met een 'Pirlootje'. Ook Refaelov deed het één week eerder Achter de Kazerne. Misschien het proberen waard voor Anderlecht wanneer Sporting nog eens een elfmeter mag trappen? Gezien de statistieken is de kans betrekkelijk groot dat de bal zaterdag aan Den Dreef opnieuw op de stip gaat.

Losada is het kind van de rekening

Hernan Losada beleefde een bewogen avond in het Jan Breydelstadion. De Argentijnse smaakmaker speelde een prima partij, maar was wel betrokken bij een wedstrijdbepalende fase waarbij Club Brugge de zege tegen de Ratten kon veiligstellen. Vijf minuten voor die fase zorgde Losada voor ophef toen hij over de omheining een bal ging ophalen bij de dienstdoende ballenjongen. De middenvelder vond dat het te traag ging en haalde met zijn actie niet alleen de woede van het Brugse publiek, maar ook die van de scheidsrechter op zijn hals. Vervolgens werd Losada, die eerder geel kreeg, foutief aangetikt door Blondel zonder dat de Club-middenvelder daarvoor bestraft werd. Bourdouxhe liet doorspelen en een halve minuut later kon Blondel zijn team op voorsprong tillen. Adrie Koster was niet opgezet met de actie van Losada, die volgens de Nederlandse coach invloed had gehad op de beslissing van de referee en dus het resultaat van de wedstrijd. Kortom: Losada domineerde op het middenveld, liet zich uit zijn lood slaan door het akkefietje met de ballenjongen en zag vervolgens hoe Bourdouxhe hem het nadeel van de twijfel gaf toen hij een fase niet goed kon beoordelen. Dat de actie van Blondel bestraft had moeten worden, staat buiten kijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties