Interview Raul Bravo: "Wil hier mijn beste niveau laten zien"

Fabian Morren
| 24 reacties
Raul Bravo: "Wil hier mijn beste niveau laten zien"
Foto: © SC

Raul Bravo werd vrijdag aan de pers voorgesteld. De 31-jarige aanwinst van Beerschot speelde in het verleden onder meer zes jaar bij Real Madrid. Serieuze adelbrieven dus die nieuwe aanwinst van de Ratten.

Johan Walckiers in Antwerpen

De keuze voor Beerschot was snel gemaakt. "Beerschot bood mij goeie voorwaarden. Ik heb al in Spanje, Engeland en Griekenland gespeeld, dus waarom niet eens in België", aldus Bravo die de afgelopen maanden wel niet meer trainde bij een club. "Ik heb zelf mijn conditie onderhouden en mijn fysieke paraatheid is één van mijn sterke kanten. Ik denk dat ik maar twee weken ga nodig hebben om in vorm te geraken en dan is het aan de trainer."

"Je mag ook niet vergeten dat het grote crisis is in het clubvoetbal. Het is dus niet zo makkelijk om een nieuwe werkgever te vinden. Beerschot is een familiale club en ik wil hier mijn beste niveau laten zien. Wat ik van België weet? Ik heb hier al met Real tegen Anderlecht gespeeld en met Olympiakos tegen Standard, beide voor de Champions League", aldus de ex-Galactico. Over Real Madrid wou hij echter niet veel kwijt. "Dat is het verleden, nu zit ik bij Beerschot. Ik had er een prachtige tijd, maar ik speel nu in België."

Chris Van Puyvelde had niet veel moeite om Raul Bravo voor te stellen. "Je gaat gewoon naar Google en typt zijn naam in", zegt de sportief directeur. "Daar vind je alles wat je moet weten over hem. We hadden al enkele maanden contact met hem, vorige week zijn we tot een akkoord gekomen."

Adrie Koster was uiteraard ook opgetogen met zijn nieuwste aanwinst. "We gaan hem zo snel mogelijk fit zien te krijgen. Voetbaltechnisch zie ik uiteraard geen enkel probleem", lachte Koster. "Nu zijn al onze posities dubbel bezet en Raul kan zowel links als centraal uit de voeten."

De wedstrijd van dit weekend tegen KV Mechelen komt nog te vroeg voor Bravo. De Spaanse verdediger is nog niet speelgerechtigd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties