Anderlecht met Sterckx en Tarfi naar CL

Tijs Ruysschaert
| 21 reacties
Anderlecht met Sterckx en Tarfi naar CL
Foto: © SC

Anderlecht heeft zijn spelerslijst voor de Champions League ingediend bij de Uefa. Verrassende naam is René Sterckx, die de voorbije twee seizoenen werd uitgeleend aan SV Zulte Waregem. Ook Mehdi Tarfi is onbekend bij het grote publiek.

René Sterckx (21) speelde nog geen enkele competitiewedstrijd voor de A-ploeg van Anderlecht. In de zomer van 2010 trok de middenvelder op huurbasis naar De Gaverbeek. Door een blessure miste hij evenwel een groot deel van dat seizoen.

Vorig seizoen leende paars-wit de talentvolle middenvelder opnieuw uit aan SV Zulte Waregem, maar ook toen hielden blessures hem een tijd lang aan de kant. In twee seizoenen speelde Sterckx 23 wedstrijden voor SVZW en scoorde hij twee maal.

Broertjes Tarfi

Ook de selectie van de 19-jarige Mehdi Tarfi is opvallend. Mehdi doorliep samen met zijn tweelingbroer Karim alle jeugdreeksen van Anderlecht. Deze zomer kon hij rekenen op de belangstelling van onder meer Olympique Marseille en Fulham, maar hij besloot te blijven.

Zijn tweelingbroer Karim zocht wel andere oorden op en vertrok op huurbasis naar de Nederlandse tweedeklasser De Graafschap, dat ook een aankoopoptie bedong.

Tussen de 28 spelers geen plaats voor Goh Bi Cyriac en Matías Suarez. Beide aanvallers staan nog lange tijd geblesseerd aan de kant. Zij kunnen eventueel wel in de selectie opgenomen worden mocht Anderlecht Europees overwinteren. In januari mogen de clubs immers enkele wijzigingen doorvoeren. 

28-koppige selectie

Doel:
Silvio Proto, Thomas Kaminski, Davy Roef*

Verdediging:
Olivier Deschacht, Osama Hawsawi, Denis Odoi, Bram Nuytinck, Cheikhou Kouyaté, Behrang Safari, Roland Juhasz, Marcin Wasilewski, Jordan Lukaku*

Middenveld:
Lucas Biglia, Bedi Mbenza, Guillermo Molins, Sacha Kljestan, René Sterckx*, Dennis Praet*, Mehdi Tarfi*, Guillaume Gillet, Fernando Canesin*, Ronald Vargas, Kanu

Aanval:
Milan Jovanovic, Oleksandr Jakovenko, Tom De Sutter, Dieudonné Mbokani, Massimo Bruno

* Dit zijn jongeren op de B-lijst. Op die lijst kunnen spelers geplaatst worden die op of na 1 januari 1991 zijn geboren en minimaal twee jaar achtereen zijn uitgekomen voor de club in de periode van hun 15de verjaardag tot nu. De B-lijst is ongelimiteerd, er kunnen nog tot 24 uur voor de wedstrijd spelers aan toegevoegd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties