Interview Hazard: "Ik weet dat ik beter kan"

Hazard: "Ik weet dat ik beter kan"
Foto: © SC

Er wordt nog maar eens uitgekeken naar de prestatie van Eden Hazard bij de Rode Duivels. Tegen Wales bleef hij onder zijn beste niveau, maar een directe verklaring heeft de speler van Chelsea daar niet voor.

Johan Walckiers in Brussel

Hazard is een toptalent en liet dat al dikwijls bewonderen bij zowel Lille als Chelsea, maar bij de nationale ploeg lijkt het om één of andere reden niet zo te lopen. Niet dat de buitenwereld mirakels van hem verwacht, enkel dat hij op hetzelfde niveau presteert als bij Chelsea op dit moment. "Ik weet niet wat er scheelt", zei Hazard maandag. "De mensen verwachten veel van me en ik weet dat ik beter kan. Het enige wat ik kan doen, is mijn uiterste best blijven doen. Het is ook anders dan bij Chelsea, waar je elke week tegen dezelfde mensen speelt."

Dat hij pas 21 is, is ook voor hem geen excuus. "Nee, ik heb genoeg ervaring. Ik speelde al ongeveer 200 matchen in het eerste elftal. Meer druk? Niet speciaal. Ik speel bij Chelsea, daar is er elke week sprake van druk. Ik zeg niet dat ik ondermaats heb gespeeld, maar soms was het te gemiddeld. Veel mensen spreken over mijn transferprijs van 40 miljoen en zo, maar dat heeft er allemaal niets mee te maken."

"Fantastisch gevoel als je weet
dat het hele land achter je staat"

Tegen Kroatië gaat hij opnieuw op zoek naar een referentiematch. "Of het een sleutelmatch wordt? Er komen nog veel matchen, maar voor het vertrouwen zou het fantastisch zijn om met zes op zes te starten en daarbij de beste ploeg van de poule te hebben geklopt. Het is ook een heel mooie ploeg met als spil Modric. Ok, ze hadden het moeilijk tegen Macedonië, maar ze wonnen toch."

En ook Hazard vraagt de steun van het publiek, dat voor hem een cruciale rol kan spelen. "Het is een fantastisch gevoel als je weet dat het hele land achter je staat, zoals tegen Nederland. Sinds één of twee jaar is de sfeer helemaal veranderd. Dat zag je ook aan de duizenden die de verplaatsing naar Wales maakten. Vroeger zouden dat enkele honderden geweest zijn."

Hazard sloot ook af met één boodschap, zowel voor zichzelf als voor zijn ploegmaats. "Het zal beter moeten dan tegen Wales."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties