Fans van OHL niet akkoord met beslissing van club

Fabian Morren
| 4 reacties
Fans van OHL niet akkoord met beslissing van club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supportersclubs van Oud-Heverlee Leuven zijn het niet eens met de beslissing van hun club. OHL gaat niet akkoord met de door het Supporters Federatie van Profclubs voorgestelde maximumprijzen voor bezoekende supporters.

"De supportersfederatie O-Hasj-El – die de 8 supportersclubs van OHL verenigt – nam nota van onze club haar beslissing. Toch spraken de supportersclubs unaniem hun onvrede uit op een spoedvergadering donderdag jongstleden", luidt het.

"De Leuvense supportersclubs zijn unaniem van mening dat alle supporters, van welke ploeg dan ook, zo goedkoop mogelijk hun favoriete club moeten kunnen aanmoedigen. Wij vinden dat voetbal voor iedere supporter toegankelijk en betaalbaar moet blijven en zijn dan ook voorstander van het door het SFP voorgestelde prijzenakkoord en vragen het OHL bestuur dan ook om hun beslissing te herroepen."

"De supporters van Oud-Heverlee Leuven zijn eensgezind trots op hun club. Die heeft namelijk op relatief korte tijd een mooie, comfortabele en – in vergelijking met heel wat eersteklassers – een superieure accommodatie voorzien voor zowel de thuis- als de bezoekende supporters. Supportersfederatie O-Hasj-El begrijpt dat Oud-Heverlee Leuven haar inspanningen ten gelde wenst te maken maar is van mening dat dit niet ten koste van supporters mag gebeuren."

"Wij betreuren dan ook dat een aantal clubs hun inkomprijzen voor bezoekers zonder enige verbeteringswerken aan de bezoekersvakken reeds optrokken naar de voorgestelde maximumprijzen en wensen dan ook te besluiten met een drieledige oproep:"

"- In eerste instantie vragen wij het OHL bestuur om het goede voorbeeld te volgen en alsnog in te stemmen met de voorgestelde maximumprijzen voor bezoekende supporters. De supporters van OHL staan open voor discussie en zijn meer dan bereid om constructief mee te werken aan zowel de uitbouw van onze geliefde club als het supportersgebeuren binnen stadion Den Dreef."

"- Voorts vragen wij alle clubs die prijsverhogingen ten opzichte van vorig seizoen doorvoerden zonder verbeteringswerken uit te voeren, om deze te herzien. De door het SFP voorgestelde prijzen zijn immers maximumprijzen, geen standaardprijzen. De bedoeling is om meer supporters in betere omstandigheden naar de stadions te lokken, niet om de herkomst van de ticketgelden te verschuiven."

"- Tot slot richten wij ons tot het SFP: zoals steeds tracht O-Hasj-El binnen het SFP actief mee te werken aan de uitbouw en het verbeteren van het supportersgebeuren. Toch merken wij dat de criteria binnen het akkoord rond maximumprijzen (zit / staan; overdekt / niet overdekt) te veel ruimte laten voor de clubs om de prijzen te verhogen ten opzichte van vorig seizoen, en dit zonder enige kwaliteitsverbetering hier tegenover te stellen. Het kan en mag niet de bedoeling zijn dat dit prijzenakkoord leidt tot lagere prijzen voor supporters van grote clubs enerzijds en een meerprijs betekent voor supporters van kleine(re) clubs anderzijds. Wij vragen dan ook om niet te stoppen bij dit akkoord, maar verder de belangen van alle supporters te verdedigen en de maximumprijzen beter af te stellen op het comfort dat de clubs hier tegenover stellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties