Ook met negen wint Rapide Lebbeke van Bambrugge

Gentil Dossche
| 0 reacties
Ook met negen wint Rapide Lebbeke van Bambrugge
Foto: © SC

Tot in de slotminuten heeft de thuisploeg gestreden om de zege binnen te rijven. Met een strafschop in geschenkverpakking waren de bezoekers langszij gekomen maar Rapide bleef in zijn kansen geloven en kreeg wat het verdiende.

Al van bij de aanvang zorgde de thuisploeg voor gevaar. Lendert Putteman liftte de eerste hoekschop over en Peter De Pauw trapte in de handen van Yannick De Temmerman (13’). Toen Jeff De Visscher aflegde voor Yannick Van Impe had de bezoekende goalie geen verhaal (15’). Bambrugge reageerde via Bjorn Meuleman die eerst voorlangs besloot en nadien een kopbal uit de kruising zag gehaald door Dieter Malfait (21’). Aan de overzijde moest Tom De Moerloose een kopbal van Van Impe van de lijn vegen (29’). Op slag van rust ging Malfait gepast plat bij een vrije trap van Lars Wantens.

Ook na de koffie was Malfait attent op een poging van Kevin Goossens (51’). Aan het uur dook Goossens over de benen van de thuisportier en kreeg daarvoor een vervroegd Sinterklaasgeschenk. Rood voor Malfait en Bart De Durpel gaf de ingevallen Yannick Bicqué geen kans van op de stip (61’). Rapide reageerde en De Temmerman moest plat op een vrije trap van Nico Vanderhaegen (73’). Een fout in de 16 van Xavier Arnolis werd laconiek weggewuifd maar aan de overzijde kreeg De Visscher wel een lichte 2de gele kaart aangesmeerd (75’). Rapide met 9 verder maar de strijdlust laaide op. Toch werd het ijzig stil aan thuiszijde toen Goossens een open kans naast poeierde (83’). Even later kopte Steven De Pauw een voorzet tot bij Lendert Putteman en die knalde de frustratie tegen de netten.

Volgende zondag is Bambrugge gastheer voor leider Merelbeke en trekt Rapide Lebbeke naar Dikkelvenne.

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Putteman, De Saedelaere, P. De Pauw (60’ Bicqué), Vanderhaegen (77’ Scheerlinckx), Van Impe (90’ Vierbergen), S. De Pauw, De Winne.

RC Bambrugge: De Temmerman, De Moerloose (88’ Van Wynendaele), Porrez, Wantens, Arnolis, De Vis, Meuleman, Goossens, De Durpel, Mertens, Rooms.

Doelpunten:15’ Van Impe 1-0, 61’ De Durpel 1-1, 85’ Putteman 2-1

Kaarten: geel: Rusabana, Wantens. Rood: 60’ Malfait, 75’ De Visscher (2x geel)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties