Beerschot reageert in open brief op incident Dewinter

Beerschot reageert in open brief op incident Dewinter
Foto: © SC

Beerschot AC reageerde vandaag in een open brief op de hetze die de kop opstak nadat Filip Dewinter dit weekend de match tegen Kortrijk mocht aftrappen. De club ontkent dat het om een politiek statement ging en benadrukt dat Dewinter zelf vroeg om de aftrap te mogen geven.

In een open brief getiteld :”Aan al onze supporters, aan alle Antwerpenaren” maakt Beerschot AC duidelijk dat de club geen politiek standpunt inneemt. “Nadat de heer Filip Dewinter de aftrap gaf voor de wedstrijd Beerschot AC – KV Kortrijk werd bij een aantal supporters en media de indruk gewekt dat wij via deze actie een politiek standpunt innamen. Beerschot AC is in de eerste plaats een moderne sportonderneming waar het sportieve primeert. Wij mengen ons niet in inhoudelijke politieke debatten.”

De club geeft verder ook aan dat het Vlaams Belang-kopstuk zelf vroeg om de aftrap te mogen geven: “Wij zouden verder willen benadrukken dat de heer Dewinter zelf contact met ons opnam met het verzoek om de aftrap voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk te mogen geven. Net omwille van de politieke neutraliteit, die wij bij Beerschot AC te allen tijde hoog in het vaandel houden, werd hem deze mogelijkheid niet ontnomen.”

Beerschot AC geeft ook mee dat iedereen welkom is op het Kiel: “Wij zijn een sportonderneming met een sterke verankering in stad en wijk waar iedereen zich welkom mag heten, ongeacht culturele en religieuze achtergrond. Zo zijn 60% van de jeugdspelers in de onderbouw van Beerschot AC nieuwe Belgen. Ook de technische staf is een afspiegeling van de multiculturele Antwerpse samenleving.”

De volledige brief is hieronder te lezen.

Open brief

Aan al onze supporters, aan alle Antwerpenaren

Nadat de heer Filip Dewinter de aftrap gaf voor de wedstrijd Beerschot AC – KV Kortrijk werd bij een aantal supporters en media de indruk gewekt dat wij via deze actie een politiek standpunt innamen. Beerschot AC is in de eerste plaats een moderne sportonderneming waar het sportieve primeert. Wij mengen ons niet in inhoudelijke politieke debatten. Indien de perceptie gewekt werd dat wij een politiek getinte club zijn, willen wij ons daar dan ook openlijk naar al onze supporters voor verontschuldigen, mede omdat wij veel belang hechten aan onze clubwaarden.

Wij zouden verder willen benadrukken dat de heer Dewinter zelf contact met ons opnam met het verzoek om de aftrap voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk te mogen geven. Net omwille van de politieke neutraliteit, die wij bij Beerschot AC te allen tijde hoog in het vaandel houden, werd hem deze mogelijkheid niet ontnomen. Het was daarbij niet de bedoeling om hem een politiek forum aan te bieden (de hetze die hier vandaag rond wordt gecreëerd, creëert net het forum), noch was het onze intentie om onze aanhang te vereenzelvigen met welke politieke overtuiging dan ook. Onze enige politieke inmenging die wij vandaag wensen te realiseren is een doorbraak in het stadiondossier, dat de stad, onze club, haar supporters en alle partners ten goede zal komen.

Dat anderen ons geliefd paars voor politieke doelstellingen wensen te misbruiken, kunnen wij als multiculturele club in een multiculturele gemeenschap niet tolereren. Wij zijn een sportonderneming met een sterke verankering in stad en wijk waar iedereen zich welkom mag heten, ongeacht culturele en religieuze achtergrond. Zo zijn 60% van de jeugdspelers in de onderbouw van Beerschot AC nieuwe Belgen. Ook de technische staf is een afspiegeling van de multiculturele Antwerpse samenleving. Daarnaast bieden wij (jeugd)spelers in een moeilijke financiële thuissituatie de mogelijkheid om via een afbetalingsplan of door allerlei klusjes op en rond de club te laten doen de mogelijkheid om hun kledingpakketen en inschrijvingsgelden te vergoeden. Beerschot AC werkt hiermee nauw samen met de betrokken OCMW’s.

Ten slotte willen we graag benadrukken dat wij bij Beerschot AC, in tegenstelling tot wat wordt beweerd in bepaalde media, nog steeds uitvoerig aandacht schenken aan maatschappelijke acties en sociale projecten Zo koppelde Beerschot AC de huidige sociale werking aan de Football+ Foundation, dat ijvert voor meer sociaal engagement in het voetbal en een grotere zichtbaarheid hiervan. In de persoon van Community Manager Kris De Backer vond onze club de geschikte man om met projecten zoals Playing for Success, Gezond Scoort! en tewerkstellingsprojecten in de club de maatschappelijke werking verder uit te bouwen. Ook het Downtown-project kreeg onder de noemer Scoren in de Stad een vervolg.

Beerschot AC – Tene quod bene

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties