Genk rolt Union op, Zulte wint zuinig

Christophe van den Boom
| 2 reacties

In de Cofidis Cup vonden vandaag vijftien duels plaats. Genk scoorde vlot en smeerde derdeklasser Union een grote nederlaag aan. De Limburgers maken zich klaar voor een confrontatie met Standard in de volgende ronde.

Union(III) – Racing Genk 0-6

Racing Genk haalde het met 0-6 van derdeklasser Union Sint-Gilloise. De Limburgs domineerden vanaf de start en na een kwartier was het raak. Jordy Croux knalde de bal vanop zo’n 25 meter in de linkerwinkelhaak. Na de openingsgoal ging het opeens vlot.  Na amper vijf minuten was Croux daar opnieuw. Hij schilderde een voorzet op Plet, die de bal via de deklat binnenkopte. Ook Limbombe liet zijn waarde zien. Eerst maakte hij de derde van de avond en daarna gaf hij een assist aan Jelle Vossen. Aan de rust was het boeken toe voor Union. De enige kans voor de thuisploeg kwam van Cortelleti. Hij kopte op doel, maar Van Hout pakte makkelijk.

In de tweede helft deed Genk het wat rustiger. Na tien minuten zetten Nadson de forfaitscore op het bord. Union kwam een kwartier voor tijd nog eens piepen, maar een eerredder zat er niet meer in. Vlak voor tijd maakte Kumordzi nog de 0-6.

Zulte Waregem – koksijde(III) 1-0

Zulte won een moeizame wedstrijd van derdeklasser Koksijde. In het openingskwartier ging het heen en weer. Na twintig minuten tekende Thorgan Hazard voor de eerste kans, maar doelman Cools was alert. Aan de rust stond de brilscore nog steeds op het bord. In de tweede helft deed Zulte het wat beter en daar werd het ook voor beloond. Hazard bracht Habib Habibou voor en die trapte Zulte op voorsprong met een schot van de rand van de zestien. Essevee ging op zoek naar een tweede treffer, maar die kwam er niet meer.

Deinze(III) – Charleroi 2-4

Charleroi won de fraaie wedstrijd van derdeklasser Deinze. De twee ploegen maakten er een echte cupmatch van. Voor de rust kwam Deinze zelfs op voorsprong via Vandenhende, maar na de rust hing Rossini de bordjes gelijk. Niet veel later keek Charleroi opnieuw tegen een achterstand aan. Badibanga hield de hoop levend door vlak voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker binnen te knallen.

In de verlengingen zette Charleroi de puntjes op de i met twee doelpunten. Eerst bracht Escoe de Henegouwse club op voorsprong en Gnohéré nam nadien alle twijfels weg.