PSV wint dankzij goal Derijck nipt tegen amateurs

Sander De Graeve
| 2 reacties

PSV had het niet onder de markt tegen de amateurs van Achilles'29. De Eindhovenaren, met Timothy Derijck in de basis, wonnen nipt met 2-3. Achilles'29 kwam na amper één minuut al op voorsprong.

De jarige Dick Advocaat had liever een rustigere verjaardag gehad. Hij liet, aangezien het tegen amateurs was, veel spelers rusten. Jonge spelers als Jürgen Locadia, Marcel Ritzmaier en Timothy Derijck kregen hun kans. Dries Mertens bleef op de bank.

Al na één minuut stond PSV 1-0 achter, na een foutje van doelman Waterman kon Thijs Hendriks scoren namens Achilles. PSV trok in de aanval met succes, na 25 minuten kon Locadia gelijkmaken.

De ban was gebroken en binnen acht minuten stond het 1-3. Zanka Jorgensen en onze landgenoot Timothy Derijck scoorden. Het werd na de 1-3 nog warm toen, na opnieuw defensief geklungel, Ivo Rigters de 2-3 kon scoren. Wijnaldum miste nog een penalty namens PSV waardoor het voor Advocaat nagelbijtend wachten was op het fluitsignaal.