Sfeervak Genk 12 minuten leeg uit protest

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 194 reacties
Sfeervak Genk 12 minuten leeg uit protest
Foto: © SC

Het sfeervak in de Genkse Cristal Arena zal in de wedstrijd tegen KV Mechelen de eerste 12 minuten leeg blijven uit protest. Het bestuur besliste namelijk dat supporters die in België een stadionverbod hebben, ook de Europese wedstrijd op Basel niet mogen bijwonen.

De supporters van Tribune Zuid laten dit weten via een open brief: “We protesteren tegen de unfaire beslissing die ons door het bestuur van onze club is gemeld, slechts iets meer dan één week voor de Europese match op Basel.”

De supporters geven ook mee dat deze actie geenszins tegen de spelers of de huidige gang van zaken gericht is: “Wij hopen dus op jullie begrip voor onze actie en willen hiermee enkel maar de aandacht vestigen op deze unfaire behandeling door ons bestuur, de spelers staan hier compleet buiten en samen met alle supporters van RC Genk willen wij vanaf de dertiende minuut weer alles geven om onze club naar een nieuwe overwinning te schreeuwen!”

De volledige open brief is hieronder te lezen.

Beste medesupporters van RC Genk,

in de wedstrijd tegen KV Mechelen zal het sfeervak de eerste 12 minuten leeg blijven uit protest.
Niet tegen de huidige gang van zaken en al zeker niet tegen de spelers.

Wel protesteren we tegen de unfaire beslissing die ons door het bestuur van onze club is gemeld, slechts iets meer dan één week voor de Europese uitmatch op Bazel. Uit die mededeling blijkt dat supporters die een stadionverbod hebben gekregen niet meemogen op deze belangrijke verplaatsing.

Los van de redenen voor specifieke stadionverboden kan het voor ons niet dat de club, op een moment dat onze spelers alle steun kunnen gebruiken tijdens een moeilijke verplaatsing in een puik gestarte Europese campagne, op zijn minst meewerkt of haar fiat geeft voor deze behandeling van supporters die al jarenlang trouw op post zijn en mee gezorgd hebben voor aangename Europese avonden en een puike reputatie in Europa.

Wij hopen dus op jullie begrip voor onze actie en willen hiermee enkel maar de aandacht vestigen op deze unfaire behandeling door ons bestuur, de spelers staan hier compleet buiten en samen met alle supporters van RC Genk willen wij vanaf de dertiende minuut weer alles geven om onze club naar een nieuwe overwinning te schreeuwen!

Nog dit, los van jullie persoonlijke meningen over stadionverboden, weet dat niet alle stadionverboden even eerlijk of op zijn minst opportuun zijn. Vele stadionverboden vallen voor het uiten van emoties die wij allemaal kennen als voetbalsupporters en zouden aan veel supporters opgelegd kunnen worden. 

Tribune Zuid

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties