Interview Van den Brom: "Ik heb geen specialist voor corners in mijn ploeg"

Van den Brom: "Ik heb geen specialist voor corners in mijn ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom is nog ongeslagen in de huidige competitie met Anderlecht. De wedstrijd tegen Boussu Dour liet echter sporen na: "Sommigen hebben me echt ontgoocheld." Dat gezegd zijnde ziet Van den Brom nog andere mankementen: "We doen te weinig met corners."

Johan Walckiers in Anderlecht

John, zit je nog steeds met hetzelfde gevoel als na de match tegen Boussu Dour?

Ja, er zijn spelers die me ontgoocheld hebben. Het ergste is dat op training het niveau steeds maar omhoog gaat, maar het verschil in de wedstrijd vele malen minder was. Ik blijf vertrouwen hebben in mijn spelers, maar als het moet in een wedstrijd, moeten ze het ook laten zien. Er zijn er veel die niet thuisgegeven hebben.

Zijn er jongens die nu al hun krediet opgebruikt hebben?

Nee, dat niet. Als er morgen iets gebeurt zoals blessures of schorsingen moet je kunnen terugvallen op die spelers. Het elftal krijgt echter steeds meer vorm en ik had tegen de spelers gezegd dat ze moesten vechten voor de plaatsen tussen 11 en 18. Daar moesten ze proberen bij komen. Maar veel hebben ze niet laten zien. Met de ervaring die op het veld stond had ik toch meer verwacht. Met de kern die bijna volledig fit is, moeten ze vechten om hun plekje op de bank te verdienen.

De wedstrijd tegen Lokeren wordt een heruitgave van de Supercup?

Dat was mijn eerste officiële wedstrijd voor Anderlecht en ze hebben het ons moeilijk gemaakt. Ze zijn wel één van hun beste spelers kwijt met De Ceulaer. Ik heb ze bekeken en ze gaan wisselvallig door deze competitie, maar al het goede dat ze lieten zien tegen ons kan wel in één keer niet weg zijn.

Wil je niet eens een makkelijke wedstrijd? De vier zeges waren allemaal maar met één doelpunt verschil.

Dat stoort me niet echt. Natuurlijk sta ik liever bij de rust eens 4-0 voor. Dan kan je wisselen en andere zaken proberen. Maar ik denk niet dat zoiets veel zal gebeuren.

Je bent al acht wedstrijden ongeslagen in competitie. Dat is van Aimé Anthuenis geleden. De langste reeks is die van Johan Boskamp met zestien.

Ah, is dat zo? Tja, dat zijn statistieken. Doe me er nog eens aan herinneren als we het record verbroken hebben. (lacht)

Iets anders dan: de stilstaande fases, daar wordt te weinig mee gedaan.

Verdedigend staat het goed. Ik denk dat we nog maar één goal op een stilstaande fase binnenkregen. Aanvallend loopt het heel wat minder. Nochtans hebben we heel wat lengte en scorend vermogen, maar er komt te weinig rendement van. Ik denk dat we nu 60 of 70 corners gehad hebben en nog niet één goal uit konden maken. We spelen te afwachtend op zulke fases en gaan er te weinig voor.

De kwaliteit van de voorzetten is er ook niet echt.

We hebben geen echte specialisten om ze te trappen. Er is al een wereld van verschil tussen Luca (Biglia) en als Sacha (Iakovenko) er op komt. Sacha geeft wel heel goede corners. Luca kan dat ook, maar is heel wisselvallend. Kanu zou dat misschien wel kunnen, maar hij is dan weer één van de jongens die goed is met de kop.

Denk je al aan Malaga van woensdag?

Nee, maar zoals ik altijd zeg: je neemt het gevoel van de vorige match mee. Ik verwacht dus een gretig Anderlecht. Besnik en ik zijn ze wel gaan bekijken tegen Bilbao en Bart en Geert gaan dit weekend.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties