Reactie Ref Vervecken ontkent beschuldigingen KVM-spelers

Robby Morren
Robby Morren
| 136 reacties
Ref Vervecken ontkent beschuldigingen KVM-spelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spelers van KV Mechelen waren bijzonder boos op scheidsrechter Vervecken na de nederlaag tegen RC Genk. Volgens hen ging de ref over de schreef. Vervecken zelf ontkent al de beschuldigingen. "Ik weet niet waarover ze het hebben", klinkt het.

Robby Morren in Genk

De scheidsrechter trok in totaal liefst 9 gele kaarten, waarvan 7 voor spelers van KV Mechelen. Ghomsi pakte er 2. Bovendien stuurde Vervecken coach Harm Van Veldhoven naar de tribune.  De bezoekers waren dan ook niet te spreken over de leiding.

De Witte: "Bizar"
“Dit heb ik nog niet veel meegemaakt. De scheids gaf persoonlijke commentaren. Ik wil opletten wat ik zeg. Ik ga er niet over uitweiden maar het was toch bizar”, bleef De Witte nog voorzichtig in zijn reactie.

Van Hoevelen: "Persoonlijk"
“Ik houd hier een wrang gevoel aan over. Wat de scheidsrechter tegen ons als spelers zei, was niet correct. De ref moet zich bezighouden met de wedstrijd en niet met de spelers. Hij werd persoonlijk”, bevestigde ook Van Hoevelen.

Henkens: "Gefrustreerd"
Robin Henkens ging een stapje verder en gaf een voorbeeld van wat Vervecken zou hebben gezegd. “In de kleedkamer overheerst het gevoel dat de scheidsrechter het toch een beetje kapot heeft gefloten voor ons. Ik heb gehoord dat de scheidsrechter tegen Vossen had gezegd dat het de moment was om Enevoldson te gaan zoeken voor een gele kaart. Dat is blijkbaar gezegd geweest en daar hebben wij het dan wel moeilijk mee. Vossen had zelf een tweede gele kaart kunnen krijgen voor een fout op De Witte. We zijn redelijk gefrustreerd.”

Vervecken: "Niet juist"
Vervecken nam na de wedstrijd de tijd om zelf te reageren. Hij ontkent het verhaal met klem. “Ik zie hier de logica niet van in. Ik denk dat ik altijd heel fatsoenlijk heb gedaan tegenover de spelers en dat is ook mijn attitude. Het is niet juist dat ik persoonlijk werd, ik zou niet weten waar ze het over hebben. Het zal de emotie zijn”, aldus de scheidsrechter.

Op aangeven van vierde official
De spelleider gaf ook uitleg bij de verwijdering van trainer Van Veldhoven. “Dat gebeurde op aangeven van de vierde official. Als hij aangeeft dat de trainer naar de tribune moet, dan volg ik hem daarin want we zijn een team. Van Veldhoven had verscheidene aanmaningen gekregen. Na de wedstrijd is hij bij mij binnen geweest en hebben we als 2 volwassen mensen met elkaar gesproken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties