Finale van Electrabel Street Heroes op 6 oktober

Fabian Morren
| 1 reacties
Finale van Electrabel Street Heroes op 6 oktober
Foto: © SC

Op zaterdag 6 oktober zullen we eindelijk weten wie zich de beste panna spelers van België mogen noemen! Dan wordt in Tour&Taxis de finale van Electrabel Street Heroes gespeeld, een nationale panna competitie voor jongeren tussen 8 en 25 jaar.

Het Belgian Panna Championship zal plaatsvinden op zaterdag 6 oktober in het authentieke decor van de 'Gare maritime' van Tour & Taxis in Brussel. Vanaf 15 uur zal er in drie categorieën - U13, U16 en +16 - gestreden worden om de titel van ‘beste panna speler van het land’. Vanaf 19u30 zullen de finales betwist worden. Naast de toernooien staan er verschillende side-events geprogrammeerd: beatbox, freestyle, graffiti, … Voor iedereen zal er wat te beleven zijn! Panna is de spectaculairste vorm van straatvoetbal, omdat het 1 tegen 1 wordt gespeeld. De wedstrijden duren 3 minuten en het ultieme doel is een 'panna' scoren. Dit is een beweging, waarbij je de bal tussen de benen van je tegenstander speelt. De speler die een panna maakt, wint de wedstrijd meteen. Zonder panna wint de speler die de meeste goals maakte.

Alle spelers die zullen deelnemen aan de finale hebben zich geplaatst via een voorronde in één van de acht Belgsiche steden en de halve finales van 8 en 9 september. Uiteindelijk hebben 16 spelers per categorie een finaleplaats bemachtigd. Zij zijn zonder twijfel de top van de Belgische street soccer scene. Onder andere Soufiane Bencok, kersvers Belgisch freestyle kampioen en top 8 van de wereld en zaalvoetbaltalent Léamssi zullen hun skills in de panna arena tentoon spreiden.

Met 'Electrabel Street Heroes' willen de organisatoren samen met Electrabel de kracht van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder gebruiken om jongeren met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen. De kernwoorden bij de panna-wedstrijden zijn respect en fair-play. Zo schudden de spelers voor en na iedere wedstrijd elkaar de hand om op die manier te tonen dat ze een eerlijke en respectvolle wedstrijd willen spelen.

Het volledige programma en bijkomende info vindt u op de website: www.streetheroes.be.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties