Johan Neeskens in Zuid-Afrika bekogeld met vuvuzela's

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Johan Neeskens in Zuid-Afrika bekogeld met vuvuzela's
Foto: © SC

Johan Neeskens, trainer van het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, beleefde zondag een hete middag na afloop van de wedstrijd tegen Moroka Swallows. Na de 2-0 verliespartij moest de Nederlander duiken om de gegooide vuvuzela's te ontwijken.

Neeskens staat bij zijn club in Zuid-Afrika al geruime tijd onder druk vanwege tegenvallende resultaten. Toen de scheidsrechter zondag voor de laatste keer op z’n fluitje blies, barstte de hel los bij de supporters van Mamelodi. Misnoegde supporters wisten door een hek te breken en gingen verhaal halen bij Neeskens, die snel werd omringd door de nodige beveiligers en politiemensen. Naast bedreigingen werden er meerdere vuvuzela's naar de trainer gegooid. Uiteindelijk kon de Nederlandse oud-international aan de menigte ontsnappen en door de politie naar buiten worden geëscorteerd.

Geweld richting de trainersstaf is overigens geen zeldzaamheid in het Zuid-Afrikaanse voetbal en al helemaal niet bij de Mamelodi Sundowns. De twee voorgangers van Neeskens werden na tegenvallende resultaten eveneens aangevallen. 

De sportieve prestaties van Mamelodi Sundowns vallen dit seizoen flink tegen. De club heeft de afgelopen zeven duels niet om weten te zetten in een overwinning. Begin september zorgde Neeskens al voor een grote rel door een gevoelige uitspraak te doen over de aanhoudende kritiek. “Het is oké als er een nieuwe trainer komt”, zei Johan Neeskens. “Het is aan de clubleiding te beslissen of ik mag blijven. Ik wil door omdat ik wil vechten. Maar ik kan het niet alleen. De spelers zullen ook op het veld hun verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties