Reactie Vanhaezebrouck: "We blijven naar onder kijken"

Fabian Morren
| 5 reacties
Vanhaezebrouck: "We blijven naar onder kijken"
Foto: © SC

KV Kortijk doet een uitstekende zaak in het klassement na de 0-2- overwinning bij KV Mechelen. De West- Vlamingen worden voorlopig vierde in de stand.

Fabian Morren in Mechelen

"Over heel de wedstrijd gezien is het een verdiende zege", zegt Vanhaezebrouck. "We waren goed gestart aan de match. Bedoeling was ook om Mechelen niet te laten voetballen, want het is een goed voetballend elftal. Dan valt de rode kaart. Maar zo'n man meer is geen garantie op succes. Dat hebben we zelf gezien tegen Standard (Kortrijk won toen zelf met z'n tienen tegen de Rouches, red.). Ik moet de ploeg feliciteren. We zijn met deze situatie heel volwassen omgegaan."

"We wisten dat onder druk van het publiek de ref nog kon compenseren in een aantal fases", vervolgt Vanhaezebrouck. "Daarom zijn we heel voorzichtig geweest in ons strafschopgebied. Op geen enkel moment maakte Mechelen aanspraak op een penalty of kon er een rode kaart voor ons zijn. Integendeel, wij konden zelf een strafschop krijgen. In dat geval hadden we de wedstrijd al vroeger kunnen beslissen. Uiteindelijk kwam de 0-2 er toch en dat sneed de adem af bij Mechelen."

"Wij doen een uitstekende zaak in het klassement. We staan nu vierde en Genk heeft een lastige verplaatsing naar Brugge voor de boeg. Toch blijven we naar onder kijken. Die kloof met beneden moet groot worden. Dan pas kan je comfortabel beginnen voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties