Reactie Jans: "Vainqueur was merveilleux"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Jans: "Vainqueur was merveilleux"
Foto: © SC

Voor trainer Jans was de overwinning tegen Anderlecht een opluchting: "Er is heel wat van mijn schouders afgevallen. De teamgeest van de spelers heeft vandaag voor de beslissing gezorgd. Het is gewoon fantastisch als het gaat om het mentale gedeelte."

Ron Jans had zelf gevraagd voor een sterke twaalfde man tegen Anderlecht. Het vuurwerk was echter niet wat hij in gedachten had: “Ik heb liever figuurlijk vuurwerk op het veld. Dit had ons de wedstrijd kunnen kosten en zulke acties kunnen de club enkel schade berokkenen.”

Hij had het eerder al eens meegemaakt: “Bij een wedstrijd in de winter bij Groningen was er ook vuurwerk op het veld. We stonden 2-0 achter maar ik kon de spelers samenroepen en wat wijzigingen doorvoeren, zo kwamen we terug in de match. Nu kon ik echter niet veel wijzigen. Misschien heeft het wel in ons voordeel gespeeld.”

Jans zag ook een sterke Vainqueur: “Ik heb een speciale band met William. In de voorbereiding heeft hij al zo’n wedstrijden gespeeld. Vandaag was hij ‘merveilleux’, al die duels die hij wint op het middenveld. In de passing was hij ook sterke. Vainqueur kan, als hij zijn hoofd erbij houdt, de absolute top bereiken. Doet hij dat niet, dan is het nog steeds een goede speler.” 

Kijk GRATIS live naar Barcelona - Real Madrid op zondag vanaf 19h50.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties