Interview Benteke: "Ik moet efficiënter worden"

Benteke: "Ik moet efficiënter worden"
Foto: © SC

Christian Benteke wordt zonder verrassingen van de bondscoach - we weten het deze keer echt niet wat hij in het hoofd heeft - de diepe spits tegen Servië. De aanvaller van Aston Villa hoopt dat hij de kansen die hij krijgt deze keer wel kan afwerken.

Johan Walckiers in Anderlecht

Voor alle duidelijkheid: niemand die woensdagnamiddag wist wie er in de aanval gaat staan tegen Servië behalve de bondscoach en zijn staf. Benteke zelf bleef dus ook voorzichtig. "Ik weet nog niet of ik ga spelen, vanavond weten we het allemaal", aldus de aanvaller. "Er zijn veel mogelijkheden in deze ploeg. De Bruyne, Vossen en Mirallas zijn ook mogelijkheden hé."

Een opstelling met één spits is wat wij verwachten, maar twee aanvallers blijft natuurlijk ook een mogelijkheid. Daarbij zou Benteke weer een koppel kunnen vormen met Vossen. Een duo dat bij Genk elkaar al vond. "Met Jelle werkte het, maar het is ook al een tijdje geleden dat we samengespeeld hebben. Eén of twee spitsen? Ik heb er echt geen mening over."

Benteke miste tegen Kroatië een aantal goede kansen. En de aanvaller weet dat zijn efficiëntie een werkpunt blijft. "Ik werk er hard aan op training. Ik weet dat er nog lancunes zijn in mijn spel. Tegen Kroatië miste ik een paar keer. Toen ik nog bij Mechelen of Kortrijk speelde, werd me dat wel vergeven. Nu zijn de belangen echter nog groter. Ik wil zo efficiënt mogelijk met de kansen omspringen. Het vertrouwen is goed, maar aanvallers moeten scoren. Dat is hun reden van bestaan."

Bij Aston Villa krijgt hij steevast goede punten, maar scoorde hij ook nog maar één keer. De aanpassing aan een ander land blijft voor de Rode Duivel het moeilijkste. Hij spreekt de taal immers ook nog niet. "Ik weet dat ik nog veel te leren heb. Het was moeilijk om in een ander land aan te komen. Dat is een grote aanpassing. Maar ik ben fier op de weg die ik tot nu toe al heb afgelegd", besloot Benteke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties