Interview "We Hebben geduld met Hazard"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
"We Hebben geduld met Hazard"
Foto: © SC

Thomas Vermaelen blikte na de training van maandagochtend vooruit naar de wedstrijd tegen Schotland. Hij benadrukte dat de spelers geduld hebben met Hazard: "Hij is technisch de beste van de groep, vroeg of laat komt dat eruit."

Sander De Graeve in Brussel

Na de onvermijdelijke vraag over het vormpeil van Hazard bij de nationale ploeg reageerde Vermaelen rustig: "De prestaties van Hazard bij de nationale ploeg zijn al langer een nationaal thema. Iedereen verwacht terecht veel van hem, hij speelt heel sterk bij Chelsea momenteel. We kennen zijn kwaliteiten, zelfs als hij op de bank start kan hij invallen en het verschil maken."

"Het is een kwestie van tijd eer hij ook bij de nationale ploeg schittert, hij is technisch het begaafdst van heel de groep. Zijn kwaliteiten komen er niet altijd uit maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dat zal keren. Hij blijft er zelf ook vrij rustig onder."

Vermaelen milderde ook de verwachting dat de Rode Duivels de Schotten helemaal gaan wegspelen dinsdag: "Dat is te makkelijk gezegd. We mogen de Schotten niet onderschatten. Veel van hun spelers spelen ook in de Premier League, dat wil zeggen dat ze wel iets kunnen. Ze moeten natuurlijk punten pakken dus misschien nemen ze wat meer risico's. Ze kunnen echter ook alles dichtgooien en op de counter proberen spelen."

Verder was Vermaelen opgetogen over de start: "We zijn erg blij met onze start, niet veel ploegen gaan drie punten halen in Servië. We willen ook echt eindelijk naar dat groot tornooi." Toen hij de vraag kreeg of ze hem bij Arsenal niet meer uitlachen na een interland had hij dit te zeggen: "Ze hebben me nooit uitgelachen bij Arsenal, wel was iedereen verbaasd dat we slecht presteerden. Ze zagen ook de namen die in onze ploeg zaten en bij welke grote clubs onze spelers speelden. Maar uitlachen? Nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties