Groep B: 'Nederlands' Schalke verslaat Arsenal

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Groep B: 'Nederlands' Schalke verslaat Arsenal
Foto: © SC

Het was vanavond pijnlijk om een Gunner te zijn. In het eigen Emirates-stadion ging Arsenal onderuit tegen Schalke 04 door 2 goals van de Nederlanders Huntelaar en Afellay.

Weinigen in Engeland hadden erop gerekend maar vanavond is de Duitse club Schalke 04 vanuit Londen met 3 punten terug naar huis gegaan. Arsenal, met Rode Duivel Thomas Vermaelen, zagen hoe Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay de netten deden trillen. Schalke 04 doet hierdoor een goede zaak in groep B.

In het Franse Montpellier stond vanavond de clash tussen de Franse kampioen en het Griekse Olympiakos op het programma. Utaka bracht de Fransen na rust op voorsprong maar even later zetten Torosidis de bordjes weer gelijk. Een late goal van Mitroglou deed de Fransen uiteindelijk de das om.

Door de zege neemt Schalke 04 de koppositie over van Arsenal. De Duitse club staat nu op 7 punten maar Arsenal staat met 6 punten nog dichtbij. Olympiakos staat derde met 3 punten en Montpellier vreest de uitschakeling met een magere 1 op 9.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties