"Sta nog steeds scherp"

Koen Schaaphok
| 1 reacties
"Sta nog steeds scherp"
Foto: © SC

Voor de 34-jarige Wesley Sonck lonkt zaterdagavond een kans op zijn debuut bij promovendus Waasland- Beveren na drie en een halve maand zonder club te hebben gezeten. "Ik heb al die tijd zonder doel getraind", aldus Sonck.

Over een ding wil de ex-speler van o.a. Club Brugge, Ajax en Lierse duidelijk staan. Hij staat scherp en kan meteen ingezet worden. “Dat was net de bedoeling. Weet je dat ik even scherp sta dan toen ik bij Lierse speelde? Ik heb me nooit laten hangen”, aldus Wesley Sonck tegenover Het Nieuwsblad. “De eerste trainingen bij Waasland-Beveren heb ik wel geen zotte dingen gedaan. Vroeger wilde ik me meteen bewijzen bij een nieuwe club. En dan liep ik na die eerste trainingen drie dagen rond met zere benen en rugpijn. Het haalt niets uit om constant in het rood te gaan.”

Relativeren

Op de vraag of het voor hem gedurende zijn werkloze periode moeilijk was, relativeert Sonck. “Waarom moet ik het mentaal zwaar hebben? Zie naar het sociale drama bij Ford Genk. Aan mijn drie jaar Genk hield ik veel vrienden over. Fantastische club, fantastische mensen. In wat voor een stress moeten die mensen nu leven? Volledige gezinnen die zonder werk vallen, vijfendertig jaar werken in één klap weg. Dan is je opladen om een keer extra te gaan lopen, peanuts. Dus ja, het was voor mij niet altijd even gemakkelijk, maar met de nodige relativiteit.”

Leeftijdsverschil

Toch beseft de 34-jarige Sonck dat hij zijn eisen heeft moeten bijstellen. “In het buitenland kon ik nog dingen eisen. Maar Belgische clubs weten dat ik niet veel meer kan eisen. Da’s het leeftijdsverschil. Jonge talenten kosten meer dan iemand van mijn leeftijd. Clubs proberen met die riante contracten niet alleen spelers van jongs af aan zich te binden, zo kunnen ze bovendien nog opbrengen later in plaats van ze contractvrij te moeten laten vertrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties