Pardew: "Spelen zoals Mourinho en Wenger"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Pardew: "Spelen zoals Mourinho en Wenger"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft met Newcastle United een tegenstander van formaat in de Europa League. Alan Pardew, trainer van The Magpies, heeft zijn kijk op voetbal dan ook van geen vreemde.

Pardew laat tegenover The Chronicle weten voornamelijk op te kijken naar trainers als Mourinho, Wenger en Guardiola. Voornamelijk Jose Mourinho, tegenwoordig oefenmeester van Real Madrid, kon de man zeker bekoren. “Vroeger zag ik Chelsea vaak spelen bij mij in de buurt. Dat was toen José Mourinho trainer was. Ik zag daar dingen die ik nog nooit in het Engelse voetbal had gezien."

Impact

Alan Pardew probeert dan ook zijn eigen filosofie te combineren met die van de Europese grootmeesters. “Ik probeer zeker te leren van hen. Net als van andere invloeden en interpretaties die Mourinho meenam naar Engeland. De impact van buitenlandse managers heeft me geholpen. Arsène Wenger is ook zo'n trainer. Er zijn wel een paar trainers die mij beïnvloed hebben gedurende mijn carrière”, aldus Pardew, die hoopt op de komst van Mourinho en Guardiola naar de Premier League. "Hopelijk komt Mourinho terug. Als Guardiola dan ook nog komt hebben we hier de beste trainers rondlopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties