Leekens: "Missen efficiëntie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 54 reacties
Leekens: "Missen efficiëntie"
Foto: © SC

Volgens Georges Leekens, de coach van Club Brugge, is het probleem van de recente mindere prestaties te zoeken in het blessureleed en een manco aan efficiëntie: "We krijgen voor een topclub te veel goals binnen."

Sander De Graeve in Brugge

Georges Leekens blikte dinsdagochtend terug op de wedstrijd tegen Lokeren en vooruit naar die tegen Lierse van woensdag.

Volgens Leekens ligt de fout bij die tegengoals niet altijd bij de verdediging: “In balverlies moet je als ploeg efficiënt druk zetten. Dat deden we enkele wedstrijden goed maar de laatste tijd ging dat minder.”

Het zat Club in de slotfase tegen Lokeren ook niet mee, een geldig doelpunt van Mémé Tchité werd afgekeurd. “We mogen ook niet te lang stilstaan bij die afgekeurde goal. In de dug-out vloek je eens, wanneer je de beelden ziet vloek je nog harder maar daarna moet je het achter je laten.”

Club Brugge heeft ook een grote blessurelast: “Het is niet ideaal dat je tot net voor de match moet proberen om een evenwichtig elftal binnen de lijnen te krijgen. Sommigen zijn dan net fit of net niet. We willen ook niet te veel risico’s nemen met onze geblesseerde spelers.”

“Als ik zie wie er nog allemaal moet terugkeren: Meunier, Zimling, Stenman, Larsen, enzovoort, maak ik me geen zorgen over de toekomst.”

Voor de wedstrijd tegen Lierse zijn naast de vele langdurig geblesseerden ook Vazquez, Blondel, Almeback en Refaelov onzeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties