Zwanen veroveren Anfield

Yves Dekoning
| 2 reacties

Liverpool zal zichzelf niet opvolgen als winnaar van de League Cup. De Reds lieten zich vangen door Swansea. De bezoekers haalden het met 1-3.

Brendan Rodgers kreeg in de League Cup het bezoek van zijn ex-club Swansea. In een wisselvallige eerste helft kwam Swansea tien minuten voor rust op voorsprong via Chico Flores. Na de pauze bracht Rodgers Luis Suarez en Steven Gerrard in de ploeg en dat resulteerde in meer drang naar voor. Liverpool wrong verschillende kansen de nek om en doelman Gerhard Tremmel speelde een sterke partij.

De Zwanen loerden op de counter en ook thuiskeeper Brad Jones moest meermaals zijn klasse tonen. Gerrard trapte voor Liverpool tegen de paal en Stewart Downing kreeg de rebound niet tussen de palen. Aan de overkant lukte het wel. Na een perfecte counter via Pablo Hernandez mocht Nathan Dyer de bal in een leeg doel schuiven.

Een kwartier voor tijd bracht Suarez Liverpool terug in de match. Hij kopte een vrije trap van Gerrard binnen. Liverpool zocht nog naar de gelijkmaker, maar bleef de kansen missen en kreeg in blessuretijd een derde treffer te slikken. Dit keer was het Jonathan de Guzman die een counter kon afronden, een perfecte kopie van de tweede goal.