Liverpool en Newcastle United houden elkaar in evenwicht

Christophe van den Boom
| 9 reacties
Liverpool en Newcastle United houden elkaar in evenwicht
Foto: © SC

Liverpool is er niet in geslaagd om te winnen van Newcastle United. Op Anfield werd het 1-1. Steven Gerrard speelde zijn 600ste wedstrijd in het truitje van Liverpool.

In de openingsfase was er niet veel te zien. Het was wachten op actie tot vlak voor de rust. Vijf minuten voor de pauze kreeg Liverpool een kans, maar het schot ging ver naast. Het was Newcastle dat enkele minuten later tegen de gang van het spel in wist te scoren. Hatem Ben Arfa omspeelde Jose Enrique en bracht Yohan Cabaye voor. Die trapte beheerst voorbij Brad Jones.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. In de 58ste minuut kapte Suarez zichzelf vrij en vuurde richting doel. De Nederlandse doelman Tim Krul ging voluit en wist de bal net uit de netten te houden. Tien minuten later lukte het dan toch. Suarez nam een lange bal van Enrique op de borst, speelde zijn man voorbij en legde de bal in het mandje. De Reds gingen nadien nadrukkelijk op zoek naar het winnend doelpunt, maar dat kwam er niet meer.

Zeven minuten voor affluiten moest Coloccini nog het veld verlaten voor een felle trap op Suarez. De daaropvolgende vrije trap spatte uiteen op de lat.

Na tien speeldagen staat Liverpool twaalfde in de Premier League met elf punten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties